Skip to main content

Γιώργος Προκοπίου: Τις δικές τους ναυτιλιακές ιδρύουν οι 4 κόρες του

Η Ιωάννα Προκοπίου

Όλες οι εταιρείες έχουν στόλους από 8 μέχρι 10 bulk carriers

Τις δικές τους ναυτιλιακές εταιρείας συστήνουν οι τέσσερις κόρες του μεγάλου εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου.

Ο κ. Προκοπίου με περισσότερα από 120 πλοία στο νερό και περίπου 96 υπό ναυπήγηση βλέπει τις κόρες του να κάνουν τα δικά τους βήματα στη ναυτιλία, ενώ ήδη έχουν ίσα μερίδια στις τρεις εταιρείες του ομίλου Dyacom, Dynagas και Seatraders.

Τελευταία κίνηση, από τη μικρότερη κόρη του κ. Προκοπίου, Μαριαλένα, που μαζί με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Λάμψια, ίδρυσαν τη ναυτιλιακή εταιρεία Akrotiri Tankers, και ήδη απέκτησαν το πρώτο τους δεξαμενόπλοιο τύπου LR1 από τη Hanfia.

Ο Γιώργος Προκοπίου / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τα τελευταία χρόνια, όμως, τόσο η Μαριαλένα, όσο και η Ιωάννα, η Λίζα και Μαρίνα έχουν δημιουργήσει τις δικές τους εταιρείες διαχείρισης bulk carriers.

Ειδικότερα, η Ιωάννα Προκοπίου, η οποία έχει και τη διαχείριση της Sea Traders και θεσμική παρουσία ως αντιπρόεδρος του διεθνούς ναυτιλιακού Οργανισμού BIMCO, έχει την Prominence, η οποία διαχειρίζεται σήμερα 10 bulk carriers.

Η Μαριαλένα έχει ιδρύσει της Delos Navigation, η Λίζα την Agency Trust και η Μαρίνα τη Sea Trust. Όλες οι εταιρείες έχουν στόλους από 8 μέχρι 10 bulk carriers.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της «Ν», τόσο η Ιωάννα, όσο και η Λίζα και η Μαρίνα σχεδιάζουν να προχωρήσουν και εκείνες στην ίδρυση ναυτιλιακών εταιρειών διαχείρισης δεξαμενοπλοίων.