Skip to main content

Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Ένας νεκρός, ένας τραυματίας σε εργασίες επισκευής πλοίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

63χρονος το θύμα - 22χρονος ο τραυματίας

Εργατικό δυστύχημα το πρωί της Τετάρτης στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας. Ένας 63χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα, ένας 22χρονος τραυματίστηκε κι άλλος ένας εργαζόμενος αντιμετώπισε καρδιολογικά προβλήματα, στη διάρκεια εργασιών στον καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ ταχύπλοου πλοίου.

Ο τραυματίας μεταφέρεται  στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.

Έλληνες και οι δύο, ήταν μέλη ιδιωτικού συνεργείου.

Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Κάθε συνδρομή όπου ζητηθεί

«Είμαστε συντετριμμένοι για το δυστύχημα που έλαβε χώρα σε πλοίο που ελλιμενιζόταν στις εγκαταστάσεις μας και κόστισε τη ζωή ενός συνανθρώπου μας. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους οικείους του άτυχου θύματος», δηλώνουν η διοίκηση και οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σαλαμίνας.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, τις εργασίες, τις οποίες η πλοιοκτήτρια είχε αναθέσει σε συνεργείο επιλογής της και διεξάγονταν με άδεια της λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας, επέβλεπε τεχνικός ασφαλείας της εργολάβου.

«Η εταιρεία μας θα συμβάλλει με κάθε μέσο στο έργο των αρχών και θα προσφέρει κάθε συνδρομή που ζητηθεί για τη διευκόλυνση του έργου τους», αναφέρουν τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας.

Στυλιανίδης: Πλήρης διερεύνηση

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο ενός εργαζόμενου, μέλους αδειοδοτημένου συνεργείου σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα. Κατ’ αρχάς θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του άτυχου εργαζόμενου και ταχεία ανάρρωση στον τραυματισμένο συνάδελφο του», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης.

Όπως τόνισε, έχει δώσει αμέσως εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος για πλήρη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν, προκειμένου να αποδοθούν, εφόσον διαπιστωθούν, οι όποιες ευθύνες.

«Σε θέματα ασφαλείας όλων των απασχολούμενων στον χώρο της ναυτιλίας δεν επιτρέπονται από κανέναν ούτε εκπτώσεις, ούτε συμβιβασμοί. Και προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε αποφασισμένοι, ως υπουργείο Ναυτιλίας, να μην κάνουμε πίσω».

ΠΝΟ: Άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές, αναφορικά με τα ζητήματα ασφάλειας στις ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες της χώρας, οι οποίες έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε χώρους εργατικών ατυχημάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η ΠΝΟ καταγγέλλει «ευθέως και απερίφραστα» το συμβάν και καλεί όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες να διερευνήσουν τα αίτια και τις συνθήκες και να αποδώσουν τις ευθύνες.

Τέλος, η ομοσπονδία τονίζει για άλλη μια φορά ότι «η υγιεινή και η ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και δεν επιδέχεται καμία “έκπτωση”.

Απαιτούμε την άμεση λήψη ουσιαστικών  μέτρων για την ενίσχυσή τους τόσο στα πλοία όσο και σε κάθε χώρο δουλειάς».