Skip to main content

Υπουργείο Ναυτιλίας: Αποδοχή δωρεάς από το «Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα»

ΥΝΑΝΠ

Περιπολικό σκάφος και 4 SUV για τη λιμενική Αρχή Κορίνθου, συνολικής αξίας 620.000 ευρώ

Την απόφαση αποδοχής πρότασης για δωρεά ενός περιπολικού σκάφους και τεσσάρων αυτοκινήτων τύπου SUV στη λιμενική Αρχή Κορίνθου από το «Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα» υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης.

Η δωρεά περιλαμβάνει:

  • ένα περιπολικό σκάφος με μήκος γάστρας (LHULL) από έντεκα έως δεκατρία μέτρα, με fender κλειστής κυψελίδας και έσω – έξω πετρελαιομηχανές (diesel) ναυτικού τύπου, που θα φέρει σύγχρονο ναυτιλιακό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και θα έχει μεταφορική ικανότητα δώδεκα ατόμων. Η μέγιστη ταχύτητα του σκάφους θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 κόμβοι και η ακτίνα δράσης του τουλάχιστον 300 ναυτικά μίλια.
  • Τέσσερα αυτοκίνητα τύπου SUV με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς (4Χ4), με κατάλληλο αστυνομικό (φωτεινή και ηχητική σήμανση) και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

Η δωρεά, που ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 620.000 ευρώ, θα ενισχύσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του λιμεναρχείου Κορίνθου και θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη αστυνόμευση της περιοχής αρμοδιότητάς του, όπου υφίσταται έντονη ναυτιλιακή δραστηριότητα και αναπτύσσεται πλήθος παράκτιων και τουριστικών δραστηριοτήτων.

Η σχετική σύμβαση δωρεάς υπεγράφη από τον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη, και την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του «Βαρδινογιάννειου Ιδρύματος», Μαρία – Ελένη Θεοδωρουλάκη.

Ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στους δωρητές και συγχαίρει τέτοιου είδους ιδιωτικές πρωτοβουλίες, που συμβάλλουν έμπρακτα στο πολυσχιδές έργο του Λιμενικού, και ειδικότερα στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του.