Skip to main content

Όμιλος Αγγελικούση: Mega deal με ναυπηγείο της Σιγκαπούρης για επισκευές πλοίων

Μία μεγάλη συμφωνία με το ναυπηγείο Seatrium στη Σιγκαπούρη για επισκευές και μετασκευές πλοίων υπέγραψε ο Όμιλος Αγγελικούση, συμφερόντων Μαρίας Αγγελικούση.

Ειδικότερα, το διετές συμβόλαιο, το οποίο περιλαμβάνει και option μονετούς ανανέωσης, αφορά την επισκευή 10-15 πλοίων σε ετήσια βάση. Το συμβόλαιο καλύπτει και τις τρεις εταιρείες του Ομίλου, τη Maran Gas που διαχειρίζεται LNG carriers, τη Maran Tankers που ελέγχει δεξαμενόπλοια και τη Maran Dry που έχει υπό την κατοχή της bulk carriers.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Αγγελικούση λειτουργεί σήμερα έναν στόλο 141 πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 24,18 εκατ. dwt και 9,8 εκατ. κυβικών μέτρων, ενώ υλοποιεί ένα ναυπηγικό πρόγραμμα για 24 ακόμη βαπόρια.

Στόχοι βιωσιμότητας

Η στρατηγική συμφωνία συνεργασίας επισημοποιήθηκε στην Ελλάδα από τον Ανδρέα Σπέρτο, εκτελεστικό αντιπρόεδρο και τεχνικό διευθυντή της Maran Gas εκ μέρους του Ομίλου Αγγελικούση και τον Alvin Gan, Εκτελεστικό αντιπρόεδρο Επισκευών και Αναβαθμίσεων της Seatrium.

Μαζί αμφότερες οι εταιρείες θα επιδιώξουν να επιτύχουν στόχους βιωσιμότητας σε πυλώνες, όπως η Ποιότητα, η Υγεία, η Ασφάλεια και το Περιβάλλον (QHSE), εξασφαλίζοντας, παράλληλα, αποδοτικότητα κόστους και καλά χρονισμένες παραδόσεις, στοιχεία σημαντικά για τη συντήρηση υψηλής ποιότητας πλοίων, αναφέρεται στην ανακοίνωση συνεργασίας.

«Σημαντικό ορόσημο»

«Αυτή η στρατηγική συνεργασία σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για εμάς. Η Seatrium επελέγη ως συνεργάτης, διότι έχουν επιδείξει ένα ισχυρό ιστορικό, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία πάνω από 70 μετασκευές, μεταξύ των οποίων 20 στα LNG carriers και μία σειρά από εγκαταστάσεις scrubbers στο στόλο μας με δεξαμενόπλοια από το 2012», τόνισε ο κ. Σπέρτος.

«Αυτή η συνεργασία θα αποτελέσει το σχέδιο για ένα επιτυχημένο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα μετασκευών του στόλου μας, ενισχύοντας έτσι την επιχειρησιακή μας αποδοτικότητα και ενσταλάζοντας τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στη συντήρηση του στόλου μας» συμπλήρωσε.

Αυτό το συμβόλαιο «όχι μόνο επιβεβαιώνει την ηγετική μας θέση στη διεθνή αγορά επισκευών πλοίων, αλλά επίσης τη δέσμευσή μας στην εκκίνηση ενός κοινού ταξιδιού ανάπτυξης, εμπιστοσύνης και αμοιβαίας επιτυχίας με το νέο μας εταίρο, τον Όμιλο Αγγελικούση», επεσήμανε ο κ. Gan.

«Με έμφαση στην απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, η Seatrium είναι καλά τοποθετημένη για να προσφέρει στους πελάτες της ένα μεγάλο εύρος λύσεων χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα και καθαρής ενέργειας και μετασκευές εξοικονόμησης ενέργειας για να στηρίξουμε ένα βιώσιμο μέλλον», πρόσθεσε ο ίδιος.