Skip to main content

Στα ηνία του ICS παραμένει ο Emanuele Grimaldi

Οι προκλήσεις ενόψει της νέας θητείας

Στη θέση του Προέδρου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS) επανεξελέγη ο Emanuele Grimaldi, στέλνοντας μήνυμα στήριξης των ναυτικών, εν μέσω πολλαπλών προκλήσεων.

Ειδικότερα, κατά την ετήσια γενική συνέλευση στο Μόντρεαλ του Καναδά, το Διοικητικό Συμβούλιο του ICS επανεξέλεξε ομόφωνα τον Πρόεδρο και Managing Director της Grimaldi Euromed SpA ως Πρόεδρο του φορέα που εκπροσωπεί το 80% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου, με θητεία δύο ακόμη ετών.

Το ΔΣ εξέλεξε, επίσης, τον Metin Duzgit από το Τουρκικό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο ως νέο Αντιπρόεδρο και τον CEO της Ένωσης των Γερμανών Πλοιοκτητών, Martin Kröger, ως Πρόεδρο της Ναυτικής Επιτροπής.

Τα πεπραγμένα και η συνέχεια

«Είναι προνόμιο να είμαι τμήμα αυτού του σημαντικού οργανισμού και της εξαιρετικής δουλειάς και προόδου που συντελείται στη βιομηχανία μας» τόνισε ο κ. Grimaldi. «Έχουμε προχωρήσει αρκετά με τις προτάσεις μας για να συμβάλουμε στην επίτευξη των στόχων μηδενικών εκπομπών έως ή γύρω από το 2050 του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με φορείς των Ηνωμένων Εθνών στα μεγάλα ζητήματα που επηρεάζουν το ναυτιλιακό κλάδο» συμπλήρωσε.

Κατά την πρώτη θητεία του κ. Grimaldi, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο ταξίδι απαλλαγής από τον άνθρακα της βιομηχανίας, ενώ ο ίδιος αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι του σχηματισμού της πρωτοβουλίας CEM Hubs (κόμβοι καθαρής ενέργειας στη θάλασσα).

Ο Πρόεδρος του ICS εστίασε, επίσης, και σε άλλες μεγάλες προκλήσεις, όπως οι αυξημένες πολιτικές προστατευτισμού, η ψηφιοποίηση, η πρόσληψη και διατήρηση του προσωπικού στις θάλασσες και η ασφάλεια των ναυτικών εν μέσω γεωπολιτικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στην Ουκρανία και της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα.
«Διανύουμε μία πολύ δύσκολη γεωπολιτική περίοδο, με τη ναυτιλία και τους αθώους εργαζομένους μας στο επίκεντρο των διαταραχών στη Μέση Ανατολή» επεσήμανε ο κ. Grimaldi, προσθέτοντας ότι το ICS θα συνεχίσει να «φωτίζει» τις πτυχές που αφορούν την ασφάλεια της «καρδιάς» του κλάδου, των ναυτικών.