Skip to main content

«Ισχυρή» η Performance Shipping εν μέσω ευφορίας στα tankers

Τα καθαρά κέρδη της ναυτιλιακής ανήλθαν στα 11,4 εκατ. δολάρια το φετινό πρώτο τρίμηνο από 15,7 εκατ. δολάρια πέρυσι

Σε θετική τροχιά κινήθηκε η Performance Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Παληού, με επικεφαλής την πρόεδρο του ΔΣ, Αλίκη Παληού, στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, εν μέσω ευφορίας στην αγορά των tankers.

Τα έσοδα της εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 22,37 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, από 29,52 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αυτή η πτώση αποδίδεται στο μειωμένο ημερήσιο ισοδύναμο χρονοναύλωσης της εταιρείας σε ετήσια βάση, μετά το εξαιρετικό περσινό ράλι της ναυλαγοράς. Ειδικότερα, το φετινό TCE ανέρχεται σε 33.857 δολάρια από 41.157 δολάρια πέρυσι.

Τα καθαρά κέρδη της ναυτιλιακής ανήλθαν στα 11,4 εκατ. δολάρια το φετινό πρώτο τρίμηνο από 15,7 εκατ. δολάρια πέρυσι.

“Πιστεύουμε ότι η χρηματοοικονομική μας θέση είναι ισχυρή, με ταμείο περίπου 60,8 εκατ. δολαρίων και συνολικό ανεκτέλεστο εσόδων 208,3 εκατ. δολαρίων” ανέφερε ο CEO της Performance Shipping, Ανδρέας Μιχαλόπουλος.

Ισχυρή αγορά

“Στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2024, η αγορά των δεξαμενόπλοιων παρέμεινε ισχυρή, με στήριξη από τη διαρκή μεταβολή των εμπορικών προτύπων, απόρροια του εμπορίου του ρωσικού πετρελαίου και των διαταραχών στην Ερυθρά Θάλασσα, που έχουν επιφέρει ταξίδια μεγαλύτερων αποστάσεων” τόνισε ο κ. Μιχαλόπουλος.

“Η αυξημένη ζήτηση ανά τονο-μίλια, σε συντονισμό με την περιορισμένη ανάπτυξη της προσφοράς, συνεχίζει να διατηρεί τα ναύλα των δεξαμενόπλοιων σε ισχυρά επίπεδα” συμπλήρωσε.

Ο κ. Μιχαλόπουλος εκτιμά ότι η επέκταση και η στρατηγική ανανέωσης του στόλου είναι ευθυγραμμισμένη με τα ανθεκτικά ευνοϊκά θεμελιώδη στοιχεία της αγοράς.

Σημειώνεται ότι η εισηγμένη ελέγχει επί του παρόντος ένα στόλο επτά aframax tankers και “τρέχει” ένα ναυπηγικό πρόγραμμα για τέσσερα ακόμη πλοία, τρία τύπου LR2 και ένα LR1.