Skip to main content

Αυξάνονται οι τιμές μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την Ασία στη Μεσόγειο

Η Δανέζικη Maersk και η Γερμανική Hapag Lloyd ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν προς το παρόν να αποφεύγουν την Ερυθρά Θάλασσα.

Ο γαλλικός ναυτιλιακός όμιλος CMA CGM πρόκειται να αυξήσει τις τιμές μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την Ασία στην περιοχή της Μεσογείου από τις 15 Ιανουαρίου, καθώς ανεβαίνει η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα λόγω των επιθέσεων των ανταρτών Χούθι σε εμπορικά σκάφη.

Από την 1η Ιανουαρίου, η γαλλική εταιρεία, διπλασίασε μάλιστα τις τιμές σε ορισμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, η τιμή FAK (Freight All Kinds) της CMA CGM για ένα εμπορευματοκιβώτιο 12 μέτρων μεταξύ Ασίας και Δυτικής Μεσογείου θα είναι 6.000 δολάρια αντί  3.000 δολαρίων που χρέωνε μέχρι τώρα.

Απότομα αναμένεται να αυξηθούν και οι τιμές για αποστολές προς την Ανατολική Μεσόγειο, την Αδριατική, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Συρία.

Εκπρόσωπος της CMA CGM αρνήθηκε να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις αυξήσεις των τιμών μεταφοράς.

Μετά την CMA CGM και  άλλες ναυτιλιακές εταιρείες    αναμένεται να αυξήσουν τις τιμές μεταφοράς , καθώς αναγκάζονται να κάνουν τον περίπλου της Αφρικής, μετά τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, σε αύξηση των τιμών.

Ήδη, η Δανέζικη Maersk και η Γερμανική Hapag Lloyd ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν προς το παρόν να αποφεύγουν την Ερυθρά Θάλασσα.