Skip to main content

Παράδοση πλοίου πολλάπλών χρήσεων στον όμιλο Grimaldi

Γιατί ξεχωρίζει το Great Tema

Παραδόθηκε από το ναυπηγείο της Hyundai στον όμιλο Grimaldi το τρίτο πλοίο πολλαπλών χρήσεων ro-ro  “Great Tema” που ανήκει στην καινοτόμο κλάση “G5” . Το συγκεκριμένο πλοία που ανήκει στην ίδια σειρά με άλλα 6 πλοία θα βελτιώσει περαιτέρω την ποιότητα των υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών που προσφέρει η ναπολιτάνικη εταιρεία μεταξύ της Βόρειας Ευρώπης και της Δυτικής Αφρικής.

Με μήκος 250 μέτρων, πλάτος 38 μέτρων και νεκρό βάρος 45.684 τόνων, ο σχεδιασμός του Great Tema είναι αποτέλεσμα προσεκτικής μελέτης των αναγκών του Ομίλου και των πελατών του.

Τα πλοία της κλάσης G5 είναι σε θέση να μεταφέρουν 4.700 γραμμικά μέτρα κυλιόμενου φορτίου, 2.500 CEU (ισοδύναμες μονάδες αυτοκινήτων) και 2.000 εμπορευματοκιβώτια των είκοσι ποδών.

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα πλοία της κλάσης G4, τα νέα πλοία έχουν την ίδια χωρητικότητα για κυλιόμενο φορτίο, ενώ η χωρητικότητά τους σε εμπορευματοκιβώτια είναι διπλάσια.

Εκτός από τη χωρητικότητα φόρτωσης, το Great Tema ξεχωρίζει για τις πολυάριθμες τεχνολογίες αιχμής που διαθέτει, τεχνολογικές λύσεις που αποσκοπούν στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Το σκάφος έχει σχεδιαστεί για παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από την ξηρά (όπου υπάρχει) ως πράσινη εναλλακτική λύση στην κατανάλωση ορυκτών καυσίμων κατά τη διάρκεια της παραμονής στο λιμάνι. Ως απόδειξη της υψηλής ενεργειακής και περιβαλλοντικής του απόδοσης, το Great Tema επιτρέπει τη μείωση των εκπομπών CO2 ανά μεταφερόμενο τόνο έως και 43% σε σύγκριση με άλλα πλοία πολλαπλών χρήσεων Grimaldi con-ro πλοία.

“Η είσοδος στο στόλο και η λειτουργία πλοίων όπως το Great Tema μας φέρνει όλο και πιο κοντά στην σημαντικό, πρωταρχικό στόχο των βιώσιμων μεταφορών”, δήλωσε ο Gian Luca Grimaldi, πρόεδρος της Grimaldi Group S.p.A. “Πράγματι, εδώ και χρόνια έχουμε σαφώς και συγκεκριμένα επισημάνει τις επενδύσεις μας σε αυτό το κατεύθυνση να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των πελατών μας μειώνοντας περαιτέρω τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των θαλάσσιων μεταφορών” ανέφερε ο ίδιος.