Skip to main content

Στον Γιώργο Οικονόμου το 9,1% της OceanPal

Η Sphinx Investment Corp., θυγατρική της Maryport Navigation Corp., η οποία ελέγχεται από τον κ. Οικονόμου, αγόρασε 324.350 κοινές μετοχές

Το 9,1% της εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο OceanPal απέκτησε ο πλοιοκτήτης Γιώργος Οικονόμου.

Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία, στο «τιμόνι» της οποίας βρίσκεται η Σεμίραμις Παληού, η Sphinx Investment Corp., θυγατρική της Maryport Navigation Corp., η οποία ελέγχεται από τον κ. Οικονόμου, αγόρασε 324.350 κοινές μετοχές.

Στο κείμενο προς την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως οι μετοχές αποκτήθηκαν με την πεποίθηση ότι είναι υποτιμημένες και αποτελούν ελκυστική επένδυση.

Η OceanPal λανσαρίστηκε το 2021 ως spin-off της Diana Shipping. Στο στόλο της εντοπίζονται πέντε bulk carriers (τρία capes και δύο panamaxes). Στα τέλη Αυγούστου, έγινε γνωστό ότι η εισηγμένη θα αποκτήσει ποσοστό ιδιοκτησίας σε δύο δεξαμενόπλοια, τα οποία ναυπηγούνται στην Κίνα.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Marketwatch, η τιμή της μετοχής της OceanPal έκλεισε τη χθεσινή συνεδρίαση στα 2,16 δολάρια, ενώ η κεφαλαιοποίησή της εκτιμάται στα 6,53 εκατ. δολάρια.