Skip to main content

Μ. Μποδούρογλου (Allseas Marine): Κίνα και Ελλάδα συμπληρώνουν η μία την άλλη στη ναυτιλία

Ο Μιχάλης Μποδούρογλου στο συνέδριο της Ν και του CGTN / Paterakis Photo

«Η Κίνα είναι παραγωγός, ένας τεχνολογικός γίγαντας. Οι Έλληνες είναι καταναλωτές» τόνισε στο συνέδριο της Ν και του CGTN, «Wind in the Sails: New Opportunities for Europe and China».

Στη «θαυμαστή», όπως τη χαρακτήρισε, πρόοδο της Κίνας της τελευταίες δεκαετίες και στις δυνατότητες που προσφέρει για τους Έλληνες εφοπλιστές αναφέρθηκε ο Μιχάλης Μποδούρογλου, Chairman, Allseas Marine S.A., από το βήμα του συνεδρίου «Wind in the Sails: New Opportunities for Europe and China», που συνδιοργανώνουν ο όμιλος μέσων ενημέρωσης Ναυτεμπορική και το China Global Television Network/CGTN, το κορυφαίο αγγλόφωνο διεθνές Μέσο της Κίνας.

Ο κ. Μποδούρογλου, o οποίος συμμετείχε στο πάνελ “Α SEA of opportunities for fruitful synergies”, επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Κίνα πριν από 30 χρόνια. «Έκτοτε έχει γίνει μία θαυμαστή μεταμόρφωση. Αυτό το φτωχό έθνος έχει γίνει ένας τεχνολογικός και οικονομικός γίγαντας» τόνισε και σημείωσε πως «είχαμε την τιμή όλα αυτά τα χρόνια να συνεργαστούμε με πολλές κινεζικές εταιρείες leasing, που μας χρηματοδότησαν».

«Κίνα και Ελλάδα συμπληρώνουν η μία την άλλη στη ναυτιλία. Η Κίνα είναι παραγωγός, ένας τεχνολογικός γίγαντας. Οι Έλληνες είναι καταναλωτές, αγοράζουν πλοία που κατασκευάζουν οι Κινέζοι»  εξήγησε ο πρόεδρος της Allseas Marine. Υπογράμμισε δε την ανάγκη να αποφεύγονται οι κινήσεις προστατευτισμού. «Έχει αποδειχθεί διαχρονικά και διεθνώς ότι αυτό δεν βοηθάει» είπε.

Ερωτηθείς για το εάν σχεδιάζει μεταφορά επιχειρήσεων στην Κίνα, απάντησε: «Δεν θα ήθελα να μεταφέρω όλες τις λειτουργίες μου στην Κίνα, γιατί θέλουμε θέσεις εργασίας και εδώ, στην Ελλάδα, με εξειδικευμένο προσωπικό, Η προσοχή μας θα παραμείνει εδώ».

Το πάνελ συντόνισαν ο Γιώργος Ξηραδάκης, Chairman & CEO, XRTC Consultants και Πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας
και η Juliet Mann, CGTN.