Skip to main content

Zygos Maritime Services: πρωτοπόρος στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών στον χώρο της Ναυτιλίας

Sponsored content

Η Zygos Maritime Services πραγματοποίησε την εγκατάσταση του πρώτου στην Ελλάδα υδραυλικού Test Bench, εξειδικευμένου στην επισκευή και βαθμονόμηση (overhauling & calibration) βαλβίδων FIVA/ELFI/ELVA ηλεκτρονικά ελεγχόμενων μηχανών εμπορικών πλοίων. Οι καινούριες εγκαταστάσεις της εταιρείας ξεκίνησαν τις δραστηριότητές τους τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους στον βιομηχανικό χώρο του Κορωπίου, όπου εκτός από τις υπηρεσίες επισκευής βαλβίδων, είναι διαθέσιμη μεγάλη γκάμα ανταλλακτικών με σκοπό την άμεση ανταπόκριση και υποστήριξη των Ελληνικών Ναυτιλιακών Εταιρειών.

Οι multi-way valves FIVA/ELFI/ELVA αποτελούν το μέλλον των συστημάτων ελέγχου και πλοήγησης των μηχανών Diesel στον θαλάσσιο χώρο, καθώς όλα σχεδόν τα νεότευκτα πλοία ναυπηγημένα από το 2016 και έπειτα, διαθέτουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενες μηχανές. Η επιθεώρηση των συγκεκριμένων βαλβίδων θεωρείται επισταμένη ώστε να διασφαλιστεί ο αξιόπιστος πλους των πλοίων μέχρι και την επόμενη επισκευή τους.

Η Zygos Maritime Services βασιζόμενη στην εξειδικευμένη γνώση της γύρω από τις βαλβίδες FIVA/ELFI/ELVA παρέχει ολοκληρωμένα πακέτα επισκευής όλων των περιφερειακών συστημάτων δίχρονων ηλεκτρονικών μηχανών στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Σε συνεργασία με την εταιρεία Boeaman Hydraulic Solutions (Shanghai & Singapore)  οι ιδίες υπηρεσίες παρέχονται σε ναυπηγεία της Κίνας και της Σιγκαπούρης, καλύπτοντας όλους τους γεωγραφικούς ορίζοντες δραστηριοποίησης και επισκευής εμπορικών πλοίων. Μόλις τους τελευταίους 4 μήνες έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς 7 δεξαμενισμοί στην Ελλάδα και στην Κίνα.

Η εταιρεία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2019 στον χώρο της Ελληνικής Ναυτιλίας με εισαγωγή της πρωτοποριακής μεθόδου μέτρησης και επιθεώρησης χιτωνίων Κυρίων Μηχανών πλοίων «3D Scanning». Χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένο εξοπλισμό και μέσα σε μόλις λίγες ώρες, παρέχεται η δυνατότητα ακριβούς απεικόνισης της κατάστασης της μηχανής του πλοίου («Main Engine health check») σε σχέση με την απόδοσή και την συντήρηση αυτής. Χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη επιθεώρηση, οι Ναυτιλιακές εταιρείες μπορούν να προβλέψουν έγκαιρα ενδεχόμενες βλάβες στην Κύρια Μηχανή του πλοίου αποφεύγοντας οικονομικές και εμπορικές απώλειες.

Η Zygos Maritime Services εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών τεχνικής φύσεως στον Ναυτιλιακό χώρο, έχοντας πάντα ως γνώμονα την αξιοπιστία και την υψηλή ποιότητα. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στη Γλυφάδα και στο Κορωπί, ενώ διαθέτει τεχνικούς και στο λιμάνι της Σιγκαπούρης. Η εταιρεία είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, των Nemoy (Denmark) και Boeaman Hydraulic Solutions (Shanghai & Singapore), έχοντας ήδη συνάψει εμπορικές συμφωνίες με μερικούς από τους μεγαλύτερους παίκτες της Ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το website www.zygosmcs.com