Skip to main content

StealthGas: Ρεκόρ κερδοφορίας στο εξάμηνο του 2023

Τα έσοδα για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023 ανήλθαν σε 74,7 εκατ. δολάρια.

Ρεκόρ κερδοφορίας καταγράφει στο εξάμηνο του 2023, η StealthGas. Η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία συμφερόντων Χάρη Βαφειά, που εξειδικεύεται στη διαχείριση LPG carriers, κατέγραψε κέρδη ύψους 27,3 εκατ. δολαρίων, με τα κέρδη ανά μετοχή να φτάνουν τα 0,71 δολάρια.

«Για το πρώτο εξάμηνο του 2023 έχουμε αναφέρει την ισχυρότερη επίδοση που έχει καταγραφεί ποτέ η εταιρεία, με κέρδη ανά μετοχή 0,71 δολάρια», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χάρης Βαφειάς.  «Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου εκποιήσαμε περαιτέρω περιουσιακά στοιχεία σε μια ανερχόμενη αγορά και θα συνεχίσουμε να διαφοροποιούμε τον στόλο με την έγκαιρη προσθήκη πλοίων μεγαλύτερου μεγέθους».

«Επικεντρωθήκαμε επίσης σε μεγάλο βαθμό στη μείωση του χρέους, αποπληρώνοντας 105 εκατ. δολάρια μόνο κατά τη διάρκεια του τριμήνου, μειώνοντας έτσι σημαντικά τα έξοδα μας για τα επιτόκια», επισημαίνει ο κ. Βαφειάς και προσθέτει:  «Ταυτόχρονα, το διοικητικό μας συμβούλιο μας εξουσιοδότησε να προβούμε σε επαναγορά μετοχών, κάτι που αρχίσαμε να κάνουμε στα τέλη του προηγούμενου τριμήνου. Μέχρι σήμερα έχουμε επαναγοράσει πάνω από 1 εκατ. κοινές μετοχές. Βρισκόμαστε σε μια τέτοια θέση που μας δίνει τη δυνατότητα να μειώσουμε τη μόχλευση, να διαφοροποιηθούμε, να επαναγοράσουμε μετοχές και να διατηρήσουμε ταυτόχρονα ισχυρή ρευστότητα. Παρά τις όποιες εποχικές διακυμάνσεις η αγορά παραμένει σχετικά σταθερή και αναμένουμε άνοδο κατά τους χειμερινούς μήνες που πλησιάζουν. Παραμένουμε θετικοί για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ναυτιλιακής αγοράς υγραερίου».

Τα έσοδα για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023 ανήλθαν σε 74,7 εκατ. δολάρια, μειωμένα κατά 0,4 εκατ. δολάρια ή 0,5%, σε σύγκριση με τα έσοδα ύψους 75,1 εκατ. δολαρίων για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022, κυρίως λόγω της μείωσης του μεγέθους του στόλου.