Skip to main content

Ε.Ε.: Περιμένει απόψε την επιστολή παράτασης από τον Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ότι θα στείλει άμεσα μία επιστολή παράτασης, όπως ανακοίνωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της Ε.Ε., που επικαλείται το Reuters, οι Ευρωπαίοι δεν θα βιαστούν να δώσουν την απάντησή τους. Ο Τουσκ θα πρέπει αφού λάβει την επιστολή στα χέρια του να διαβουλευθεί με τους ηγέτες των 27 κρατών- μελών, σε μία διαδικασία, που όπως επισημαίνεται, «ενδέχεται να πάρει μερικές ημέρες». 

Ωστόσο ο Βρετανός πρωθυπουργός σε επιστολή του στους βουλευτές ξεκαθαρίζει ότι θα γράψει στους Ευρωπαίους ηγέτες πως δεν πρόκειται μία νέα αναβολή δεν είναι λύση.  

«Δεν θα διαπραγματευτώ μια καθυστέρηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρει ο Τζόνσον στην επιστολή, που παρουσίασε το Sky News. «Θα πω στην Ε.Ε. ό,τι λέω στον βρετανικό λαό κατά τις 88 ημέρες μου ως πρωθυπουργός: ότι η περαιτέρω καθυστέρηση δεν είναι λύση» προσθέτει.

Εκφράζει δε την εκτίμηση ότι «είναι πολύ πιθανόν οι φίλοι μας στην Ένωση να απορρίψουν το αίτημα του κοινοβουλίου για περαιτέρω καθυστέρηση (ή να μην λάβουν μια απόφαση γρήγορα)».

naftemporiki.gr