Skip to main content

Τένις: «Διψήφιος» ο Τσιτσιπάς

Στο Top-100 ανέβηκε, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πραγματοποιώντας άλμα 27 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη της ATP.

Ο νεαρός Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται πια στο νούμερο 95, διάκριση που έχει να κάνει, κυρίως, με την πορεία του στο τουρνουά της Αμβέρσας, όπου έφτασε ως τα ημιτελικά αποκλείοντας, μεταξύ άλλων,  το Νο 10 του κόσμου, Νταβίντ Γκοφάν.

Στην κορυφή παραμένει ο Ράφαελ Ναδάλ, στη δεύτερη θέση ο Ρότζερ Φέντερερ και τρίτος είναι ο Άντι Μάρεϊ, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά οι, Μάριν Τσίλιτς (Κροατία), Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία), Ντόμινικ Τιμ (Αυστρία), Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία), Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία), Σταν Βαβρίνκα (Ελβετία) και Νταβίντ Γκοφάν (Βέλγιο).

Η Μαρία Σάκκαρη, αντίθετα, έχασε τέσσερις θέσεις και είναι 52η θέση στην κατάταξη της WTA, ενώ άνοδο δύο θέσεων εμφάνισε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία ανέβηκε στο Νο 201.

Πρώτη έμεινε η Σιμόνα Χάλεπ (Ρουμανία), με δεύτερη την Ισπανίδα Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα και τρίτη την Τσέχα  Καρολίνα Πλίσκοβα, για να ακολουθήσουν κατά σειρά οι, Ελίνα Σβιτολίνα (Ουκρανία), Βένους Ουίλιαμς (ΗΠΑ), Καρολίν Βοζνιάκι, Γελένα Οσταπένκο (Λετονία), Καρολίν Γκαρσιά (Γαλλία), Τζοάνα Κόντα (Βρετανία) και Κριστίνα Μλαντένοβιτς (Γαλλία).