Skip to main content

JPMorgan: Απίθανη η συμφωνία για το Brexit πριν από τη σύνοδο του Οκτωβρίου

Αρνητική όσον αφορά την προοπτική της επίτευξης συμφωνίας για το Brexit στην κρίσιμη σύνοδο της 17ης – 18ης Οκτωβρίου είναι η JPMorgan, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

«Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση είναι πολύ πιο αρνητικός παρά θετικός σε ό,τι αφορά τις προοπτικές να επιτευχθεί μια αναθεωρημένη συμφωνία αποχώρησης στη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου», ανέφερε συγκεκριμένα η JPMorgan σε έκθεσή της προς τους πελάτες της.

«Η διαπραγματευτική προσέγγιση του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται πως είναι να καθυστερήσει να παρουσιάσει λεπτομερώς τις προτάσεις του και να χρησιμοποιήσει την ωμή δύναμη της απειλής της μη συμφωνίας προκειμένου να αναγκαστεί η Ε.Ε. να τις αποδεχθεί», ανέφερε η JPMorgan.

«Η πολύ περιορισμένη αξιοπιστία αυτής της απειλής έρχεται να προστεθεί στους λόγους για τους οποίους δεν θα λειτουργήσει μια τέτοια προσέγγιση ωμής βίας».

Ο κίνδυνος του no deal Brexit είναι πλέον «ορατός» επανέλαβε σήμερα και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δύο ημέρες μετά τη συνάντησή του με τον Μπόρις Τζόνσον στο Λουξεμβούργο και ενώ βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η βρετανική κυβέρνηση σκοπίμως χρονοτριβεί τις διαπραγματεύσεις.

«Αυτή ίσως να είναι επιλογή της Βρετανίας, όμως δεν ήταν ποτέ της Ε.Ε.», σημείωσε ο Γιούνκερ μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, προκαλώντας νέα υποχώρηση της στερλίνας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters