Skip to main content

Σουηδία: Σύλληψη υπόπτου για την επίθεση με 3 νεκρούς στην Ουψάλα

TT News Agency/Fredrik Sandberg via REUTERS

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή μετά το μακελειό- Τα στοιχεία του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά

Η αστυνομία της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν ύποπτο για τη φονική επίθεση ενόπλου στην πόλη Ουψάλα, που άφησε τρεις νεκρούς.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της χώρας, για την επίθεση κρατείται ένα 16χρονος.

Ο ύποπτος για ανθρωποκτονία που συνελήφθη είναι ένα από τα πρόσωπα που ανακρίνονται στο πλαίσιο της έρευνας, πρόσθεσε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία το περιστατικό με τα πυρά σημειώθηκε μέσα σε κομμωτήριο της Ουψάλα.

Για την επίθεση, η αστυνομία δέχθηκε αρκετές κλήσεις για πυροβολισμούς λίγο μετά τις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα, 18:00 στην Ελλάδα).

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή με σκούτερ προτού συλληφθεί από τους αστυνομικούς.

TT News Agency/Fredrik Sandberg via REUTERS

Για τον εντοπισμό του, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τον τόπο του εγκλήματος, απαγορεύοντας την πρόσβαση ακόμη και σε κατοίκους που επέστρεφαν στα σπίτια τους. Ένα drone πετούσε διαρκώς στον ουρανό της περιοχής. Στην επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του συμμετείχε επίσης ελικόπτερο της αστυνομίας.

Η αστυνομία σημείωσε επίσης ότι το περιστατικό αυτό πιστεύεται πως ήταν «ένα μεμονωμένο συμβάν» και δεν συνδέεται με τους ευρείς εορτασμούς που αναμένονται σήμερα το βράδυ στην Ουψάλα για τη Βαλπουργιανή Νύχτα. Αυτοί προσελκύουν κάθε χρόνο πάνω από 100.000 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων σπουδαστές, και σηματοδοτούν την έναρξη της άνοιξης.

Σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον ένα από τα θύματα, ηλικίας 15 ως 20 ετών, είχε σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, πληροφορία η οποία δεν επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία.

Η Σουηδία παλεύει να εξαλείψει κύμα επιθέσεων με πυρά και εκρηκτικούς μηχανισμούς από αντίπαλες συμμορίες, κυρίως για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP