Skip to main content

Αντρίι Σιμπίχα: Η Ρωσία να εφαρμόσει αμέσως μία κατάπαυση του πυρός για «τουλάχιστον 30 ημέρες»

REUTERS/Alina Smutko

«Γιατί περιμένει την 8η Μαΐου;», διερωτήθηκε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών

Το Κίεβο και συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρίι Σιμπίχα, κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να αποδεχθεί «αμέσως» μία «πλήρη» κατάπαυση του πυρός για «τουλάχιστον 30 ημέρες», μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση από τον Βλαντίμιρ Πούτιν μιας εκεχειρίας διάρκειας 3 ημερών, από την 8η έως τη 10η Μαΐου, με αφορμή τους εορτασμούς για το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Εάν η Ρωσία θέλει πραγματικά την ειρήνη, πρέπει να σταματήσει αμέσως τις επιθέσεις», έγραψε σε μήνυμά του στο Χ ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρίι Σιμπίχα.

«Γιατί περιμένει την 8η Μαΐου;», διερωτήθηκε, διαβεβαιώνοντας πως «η Ουκρανία είναι έτοιμη να στηρίξει μία διαρκή και πλήρη κατάπαυση του πυρός. Και αυτό προτείνουμε διαρκώς, για ένα διάστημα τουλάχιστον 30 ημερών».

Πηγή: ΑΜΠΕ 

Διαβάστε ακόμη:

Τριήμερη κατάπαυση πυρός από τις 8 Μαΐου ανακοίνωσε ο Πούτιν

Καρολάιν Λέβιτ: Ο Τραμπ θέλει μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός Ρωσίας-Ουκρανίας