Skip to main content

Ιράν: Τουλάχιστον οκτώ οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι της Μπαντάρ Αμπάς

Mohammad Rasoul Moradi/IRNA/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

Ενισχυμένη από τον άνεμο, η πυρκαγιά που μαίνεται στο λιμάνι της Μπαντάρ Αμπάς

Σε τουλάχιστον οκτώ ανήλθαν οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε ένα σημαντικό λιμάνι στο νότιο Ιράν, ενώ οι τραυματίες είναι 750, σύμφωνα με τον σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Εσωτερικών.

«Το συμβάν προκάλεσε τον θάνατο οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 750», δήλωσε από το σημείο ο Εσκαντάρ Μομένι, προσθέτοντας πως αναμένονται ενισχύσεις από την Τεχεράνη και άλλες πόλεις. «Ελπίζουμε να κατασβέσουμε την πυρκαγιά τις επόμενες ώρες», διευκρίνισε.

Ενισχυμένη από τον άνεμο, η πυρκαγιά που μαίνεται στο λιμάνι της Μπαντάρ Αμπάς, έπειτα από ισχυρή έκρηξη τα αίτια της οποίας δεν έχουν προσδιοριστεί, αυξάνει σε ένταση, μετέδωσε απόψε η κρατική τηλεόραση σχεδόν δέκα ώρες μετά το συμβάν.

«Η ένταση της πυρκαγιάς στο λιμάνι Σαχίντ Ρατζάι αυξήθηκε και είναι πιθανό να επεκταθεί και σε άλλες ζώνες και σε άλλα εμπορευματοκιβώτια», ανέφερε η τηλεόραση.

Κλειστά τα σχολεία και τα γραφεία στην περιοχή αύριο

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όλα τα σχολεία και τα γραφεία στην περιοχή θα είναι κλειστά αύριο, Κυριακή, που είναι εργάσιμη ημέρα στο Ιράν.

«Σχολεία, γραφεία και πανεπιστήμια στην Μπαντάρ Αμπάς θα είναι κλειστά την Κυριακή», δήλωσε ο επαρχιακός αξιωματούχος των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης Μεχρντάντ Χασανζαντέχ.

Το λιμάνι Σαχίντ Ρατζάι, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, βρίσκεται κοντά στην πόλη Μπαντάρ Αμπάς στο στενό του Χορμούζ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP