Skip to main content

Πάπας Φραγκίσκος: Πάνω από 150.000 προσκυνητές εισήλθαν στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου – Η πομπή προς τη Σάντα Μαρία Ματζιόρε θα διαρκέσει μισή ώρα

REUTERS/Hannah McKay

Χιλιάδες πιστοί είναι ακόμη στην ουρά, κάτω από τον ήλιο, για να προσκυνήσουν το σκήνωμα του εκλιπόντα ποντίφικα

Η είσοδος στην πλατεία Αγίου Πέτρου πρόκειται να κλείσει στις 5 το απόγευμα, τοπική ώρα, σύμφωνα με απόφαση της Αγίας Έδρας.

Χιλιάδες πιστοί είναι ακόμη στην ουρά, κάτω από τον ήλιο, για να προσκυνήσουν το σκήνωμα του εκλιπόντα Πάπα Φραγκίσκου. Η Βασιλική θα κλείσει στις 7 το βράδυ και θα μπορεί κανείς να μπει στην ουρά το πολύ μέχρι τις 6. Μέχρι το μεσημέρι είχαν προσκυνήσει το σκήνωμα του Αγίου Πατέρα των Καθολικών πάνω από 150.000 προσκυνητές.

Πότε σφραγίζεται το φέρετρο του Πάπα Φραγκίσκου

Στις οκτώ το βράδυ πρόκειται να κλείσει το φέρετρο του «πάπα των φτωχών». Όπως έγινε γνωστό, η τελετή θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία φωτογράφων και εικονοληπτών, διότι πρόκειται για μια ιδιωτική στιγμή.

Η αυριανή πομπή με το φέρετρο του Αργεντινού Πάπα πρόκειται να διαρκέσει περίπου μισή ώρα, μέχρι να φτάσει στη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζιόρε. Στο μεταξύ, με μια παρέμβαση της τελευταίας στιγμής, μπορεί να αποφασιστεί να γραφτεί με πιο έντονους χαρακτήρες, το όνομα του Φραγκίσκου στα λατινικά (Franciscus) διότι έχει σκαλιστεί στο μάρμαρο με πολύ αχνό τρόπο και διακρίνεται με δυσκολία. Μεθαύριο, Κυριακή, το απόγευμα, όλοι οι καρδινάλιοι της Καθολικής Εκκλησίας πρόκειται να μεταβούν στη Βασιλική, για να προσευχηθούν μπροστά στον τάφο του πρώτου Λατινοαμερικανού ποντίφικα στην Ιστορία.

Πηγή: ΑΜΠΕ