Skip to main content

Α. Δημητρίου στη «Ν»: Γιατί ο Τραμπ επιτέθηκε στο Χάρβαρντ και σε άλλα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ

«Δεν έχουν ανάλογο τους στην ιστορία της Αμερικής οι παρεμβάσεις Τραμπ»

«Γενικά η Αμερική βρίσκεται σε μεγάλη κρίση, καθώς είναι μια κοινωνία που χάνει την πρωτοκαθεδρία της», ανέφερε ο πρόεδρος Κυπριακής ακαδημίας επιστημών και γραμμάτων και τεχνών, Ανδρέας Δημητρίου στην εκπομπή Rush Hour της Naftemporiki TV με την Νικόλ Λειβαδάρη και Παύλο Πανταζόπουλο για τις επιθέσεις Τραμπ στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

«Δεν έχουν ανάλογο τους στην ιστορία της Αμερικής οι παρεμβάσεις Τραμπ», δήλωσε, ενώ επισήμανε ότι «θυμίζουν καταστάσεις που ζήσαμε στη Χούντα».

«Κάποιοι κατάλαβαν ότι εξέλεξαν έναν φασίστα και άργησαν να το αντιληφθούν» ανέφερε ο Ανδρέας Δημητρίου, σχολιάζοντας ότι «η δημοφιλία του θα τρωθεί», λόγω της συνολικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στις ΗΠΑ, δηλώνοντας τον φόβο του ότι μπορούμε να δούμε πράγματα που δεν θα περιμέναμε να ζήσουμε»

Τέλος σχολίασε πώς: «Δεν πιστεύω ότι τελικά αυτό το πράγμα θα καταλήξει εκεί που θέλει ο Τραμπ».