Τη λύπη του που δεν μπορεί να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών, καθώς παραμένει κρατούμενος, εξέφρασε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, σε μήνυμά του για τον σεισμό.
Σε ανάρτηση μέσω του δικηγόρου του, ο Ιμάμογλου ανέφερε ότι «το θέμα των σεισμών είναι μεγαλύτερο από τη νίκη στις εκλογές» και πρόσθεσε, σύμφωνα με το BBC: «Χρειαζόμαστε επειγόντως ενότητα, αλληλεγγύη και κοινή λογική».
Avukatımın gelmesiyle birlikte, yaşanan depreme dair duygularımı şimdi ifade edebiliyorum.
En büyük üzüntüm, hayatını İstanbul’u afet odaklı planlamaya adayan, bunun mücadelesini veren yöneticiler ve şehir plancılar olarak bu zor günde sizlerle olamamaktır.
İlk tespitlerde…
— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) April 23, 2025
Ο Ιμάμογλου – βασικός αντίπαλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά και τρομοκρατία, τις οποίες ο ίδιος αρνείται.
Η αντιπολίτευση της Τουρκίας έχει καταδικάσει τη σύλληψή του ως «απόπειρα πραξικοπήματος κατά του επόμενου προέδρου μας».