Skip to main content

Εκατομμυριούχος στον Καναδά χτίζει 99 σπίτια για να μειώσει τον αριθμό αστέγων στην πόλη του

FB/The 12 Neighbours Community

O Λε Μπρoυν επένδυσε 4 εκατομμύρια δολάρια από τα δικά του χρήματα για να δημιουργήσει το 12 Neighbours

Ο Μαρσέλ Λε Μπρoυν, ένας Καναδός επιχειρηματίας από το Φρεντέρικτον του Νιου Μπρούνσγουικ, αποδεικνύει ότι η πραγματική αλλαγή προέρχεται από βιώσιμες, μακροπρόθεσμες λύσεις.

Συγκεκριμένα, ο Λε Μπρoυν επένδυσε 4 εκατομμύρια δολάρια από τα δικά του χρήματα για να δημιουργήσει το 12 Neighbours(12 Γείτονες), μια κοινότητα 99 πλήρως επιπλωμένων μικροσκοπικών σπιτιών που έχουν σχεδιαστεί για να δώσουν στους ανθρώπους που βιώνουν την έλλειψη στέγης μια νέα αρχή. Με πρόσθετες κρατικές επιχορηγήσεις, η χρηματοδότηση αυξήθηκε στα 12 εκατομμύρια δολάρια, επιτρέποντας στο έργο να επεκταθεί ακόμη περισσότερο.

FB/The 12 Neighbours Community

Αλλά αυτό δεν αφορά μόνο τη στέγαση – πρόκειται για την ενδυνάμωση. Κάθε σπίτι διαθέτει κουζίνα, καθιστικό, υπνοδωμάτιο, μπάνιο και ηλιακούς συλλέκτες, εξασφαλίζοντας αυτάρκεια. Πέρα από αυτό, η κοινότητα διαθέτει ένα επιχειρηματικό κέντρο, πλήρες με ένα καφέ-μπαρ και μια επιχείρηση μεταξοτυπίας, που δημιουργεί ευκαιρίες εργασίας και προωθεί την ανεξαρτησία.

FB/The 12 Neighbours Community

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή βραχυπρόθεσμη βοήθεια, το 12 Neighbours εστιάζει στη μακροπρόθεσμη σταθερότητα, δίνοντας στους κατοίκους όχι μόνο μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους, αλλά τα εργαλεία για να ξαναχτίσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια και σκοπό.

FB/The 12 Neighbours Community

Με πληροφορίες από themindcircle.com