Skip to main content

Βρετανία: Η σειρά «Adolescence» θα προβληθεί σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια, ανακοίνωσε ο Στάρμερ

REUTERS/Stephanie Lecocq/Pool

Η σειρά, η οποία πραγματεύεται τον αντίκτυπο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους εφήβους, έχει πυροδοτήσει κοινωνικό διάλογο

Δωρεάν θα προβληθεί σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου η μίνι σειρά του Netflix «Adolescence» («Εφηβεία»), όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, ο οποίος έκανε γνωστό πως παρακολούθησε το «Adolescence» με τα παιδιά του, τα οποία βρίσκονται στην εφηβεία.

Η σειρά, η οποία πραγματεύεται τον αντίκτυπο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους εφήβους, έχει πυροδοτήσει κοινωνικό διάλογο.

Η υπόθεση της δραματικής μίνι σειράς έχει να κάνει με ένα αγόρι που κατηγορείται για τη δολοφονία μιας συμμαθήτριάς του.

Συνάντηση Στάρμερ με τους δημιουργούς της σειράς

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα, με τους δημιουργούς της σειράς και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ της απόφασης του Netflix να καταστήσει τη σειρά διαθέσιμη για δωρεάν παρακολούθηση σε σχολεία σε όλη τη χώρα.

«Ως πατέρας, βλέποντας αυτήν τη σειρά με τον έφηβο γιο και την κόρη μου, μπορώ να σας πω… με αναστάτωσε προσωπικά», είπε σε ανακοίνωσή του μετά τη συνάντηση με τον συν-σεναριογράφο του «Adolescence», Τζακ Θορν, φιλανθρωπικά ιδρύματα και νέους στο γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Όπως βλέπω από τα δικά μου παιδιά, είναι ζωτικής σημασίας να μιλάμε ανοιχτά για τις αλλαγές στον τρόπο που επικοινωνούν, στο περιεχόμενο που βλέπουν και για τις συζητήσεις που έχουν με τους συνομηλίκους τους» ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Τζακ Θορν, ο οποίος έχει σημειώσει στο παρελθόν ότι δεν πρέπει να δίνονται κινητά τηλέφωνα σε παιδιά κάτω των 14 ετών, ανέφερε σε δήλωσή του ότι «δημιουργήσαμε αυτή τη σειρά για να προκαλέσουμε συζήτηση».

«Οπότε, το να έχουμε ευκαιρία να το προβάλουμε αυτό σε σχολεία είναι κάτι πέρα από τις προσδοκίες μας. Ελπίζουμε ότι η προβολή της σειράς θα οδηγήσει δασκάλους να μιλήσουν σε μαθητές, αλλά αυτό που πραγματικά ελπίζουμε είναι ότι θα οδηγήσει τους μαθητές να μιλήσουν μεταξύ τους» συμπλήρωσε.