Skip to main content

Γάζα: 9 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε όχημα

REUTERS/Mahmoud Al-Basos

Ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι στόχος του ήταν δύο άτομα, τα οποία χαρακτήρισε «τρομοκράτες»

Εννέα Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν από αεροπορικό πλήγμα του Ισραήλ στην πόλη Μπέιτ Λαχία, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Ο στόχος της επίθεσης ήταν ένα αυτοκίνητο, οι επιβάτες του οποίου εκτελούσαν αποστολή για λογαριασμό ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος, σύμφωνα με μαρτυρίες και δημοσιογράφους. Πολλοί δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ ακολουθούσαν το όχημα αυτό.

Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο δημοσιογράφοι.

Τι αναφέρει ο στρατός του Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι στόχος του ήταν δύο άτομα, τα οποία χαρακτήρισε «τρομοκράτες».

Οι «ύποπτοι» χειρίζονταν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που συνιστούσε απειλή για τις ισραηλινές δυνάμεις στην Μπέιτ Λαχία, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ.

Ο στρατός ανέφερε ότι στη συνέχεια έπληξε πολλούς άλλους «υπόπτους» οι οποίοι περισυνέλεξαν τον εξοπλισμό του drone και επιβιβάστηκαν σε ένα όχημα.

Ο στρατός του Ισραήλ δεν διευκρίνισε πώς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα αυτά ήταν «τρομοκράτες», ούτε σε τι είδους κίνδυνο εκτέθηκαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters