Skip to main content

Γαλλία: Σύνοδος των Ευρωπαίων αρχηγών ΓΕΣ για ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία

REUTERS/Sofiia Gatilova

Παρουσία του Γάλλου προέδρου - Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το ποιοι θα είναι παρόντες

 Την Τρίτη, 11 Μαρτίου, πραγματοποιείται στο Παρίσι, η σύνοδος των αρχηγών των γενικών επιτελείων στρατού των ευρωπαϊκών χωρών που είναι έτοιμες να εγγυηθούν το ειρηνικό μέλλον της Ουκρανίας διευκρίνισε σήμερα το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας προανήγγειλε χθες στο διάγγελμά του, την πραγματοποίηση της συνόδου, στην οποία θα είναι παρών και ο ίδιος.

Κύριο θέμα η πιθανή «ανάπτυξη ευρωπαϊκών δυνάμεων» στην Ουκρανία, οι οποίες «δεν θα μάχονταν στη γραμμή του μετώπου» αλλά «αντιθέτως, μετά την υπογραφή της ειρήνης, θα αναλάμβαναν να εγγυηθούν την πλήρη τήρησή της», εξήγησε ο Μακρόν το βράδυ της Τετάρτης.

Χωρίς λεπτομέρειες

Προς τον σκοπό αυτόν, ανακοίνωσε ότι «την επόμενη εβδομάδα» θα συναντηθούν στο Παρίσι οι επικεφαλής των γενικών επιτελείων στρατού των χωρών που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική δύναμη.

Το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για το ποιοι θα συμμετάσχουν στη σύνοδο. Παραμένει επίσης αδιευκρίνιστο αν ένα μέρος ή και ολόκληρη η συνάντηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.