Skip to main content

«Ευχαριστώ» Ζελένσκι στους ηγέτες που τον στήριξαν

Sven Hoppe/Pool via REUTERS

O Τζέι Ντι Βανς κατηγόρησε τον Ουκρανο πρόεδρο ότι κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον δεν ευχαρίστησε ούτε μία φορά τον Τραμπ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τους δυτικούς ηγέτες που «στέκονται» στο πλευρό του μετά την επεισοδιακή συνάντηση που είχε την Παρακσευή στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ζελένσκι αναδημοσίευσε τα tweets από τους ηγέτες στην πλατφόρμα X, με το μήνυμα: «Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας».

Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι προς τους δυτικούς ηγέτες έρχεται αφού ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς, ο οποίος ήταν παρών στην συνάντηση στον Λευκό Οίκο, κατηγόρησε τον Ουκρανο πρόεδρο ότι κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον δεν έχει ευχαριστήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για την στήριξή τους στο Κίεβο.

«Θα πρέπει να ευχαριστήσετε τον πρόεδρο που προσπάθησε να φέρει (την διπλωματία των ΗΠΑ) σε αυτή τη σύγκρουση», είπε χαρακτηριστικά σε κάποια φάση ο Βανς.

Μετά την αναχώρηση του Ζελένσκι και την ακύρωση της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Ουκρανός πρόεδρος έστειλε ένα «ευχαριστήριο μήνυμα» στις ΗΠΑ και τον Τραμπ. «Ευχαριστώ Αμερική, ευχαριστώ για την υποστήριξη, σας ευχαριστώ για αυτήν την επίσκεψη. Ευχαριστώ τον πρόεδρο, το Κογκρέσο και τον αμερικανικό λαό», έγραψε στο X. «Η Ουκρανία χρειάζεται μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Διαβάστε ακόμα:

→ Βροχή δηλώσεων στήριξης στον Ζελένσκι από Ευρωπαίους ηγέτες