Skip to main content

Ισραήλ: Καθυστερεί η απελευθέρωση 600 Παλαιστινίων κρατουμένων – Παραβίαση της συμφωνίας καταγγέλλει η Χαμάς

REUTERS/Stringer

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να ενεργεί με αποφασιστικότητα, προκειμένου να φέρει όλους τους ομήρους πίσω» δήλωσε ο Νετανιάχου

Το Ισραήλ αποφάσισε να καθυστερήσει την απελευθέρωση 600 και πλέον Παλαιστινίων, η αποφυλάκιση των οποίων είχε συμφωνηθεί σε αντάλλαγμα για τους έξι ομήρους που απελευθερώθηκαν το Σάββατο από τη Χαμάς.

Νετανιάχου: Αποφασιστικότητα, για να έρθουν πίσω όλοι οι όμηροι

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε ικανοποίηση για την επιστροφή των έξι ομήρων, κάνοντας λόγο για «μια στιγμή χαράς και ανακούφισης για τις οικογένειές τους και για όλο το έθνος».

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να ενεργεί με αποφασιστικότητα, προκειμένου να φέρει όλους τους ομήρους μας πίσω στα σπίτια τους, τόσο τους ζωντανούς όσο και τους νεκρούς» πρόσθεσε.

Χαμάς: Κατάφωρη παραβίαση από το Ισραήλ

Από την πλευρά της, η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ για «κατάφωρη παραβίαση» της συμφωνίας εκεχειρίας μετά την απόφαση να καθυστερήσει η απελευθέρωση των Παλαιστινίων κρατουμένων.