Skip to main content

Ζελένσκι: Τουλάχιστον 160.000 άνθρωποι χωρίς θέρμανση ούτε ηλεκτρικό στην Οδησσό έπειτα από ρωσική επίθεση

REUTERS/Alina Smutko

Ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου

Τουλάχιστον 160.000 κάτοικοι της Οδησσού στη νότια Ουκρανία είναι σήμερα χωρίς θέρμανση και χωρίς ηλεκτρικό έπειτα από νυκτερινό ρωσικό πλήγμα σ’ αυτή την πόλη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Τουλάχιστον 160.000 κάτοικοι της Οδησσού είναι τώρα χωρίς θέρμανση ούτε ηλεκτρικό. Δεκατρία σχολεία, ένας παιδικός σταθμός και νοσοκομεία είναι επίσης χωρίς ηλεκτρικό ούτε θέρμανση», πρόσθεσε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εξάλλου η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο σε διυλιστήριο πετρελαίου στην πόλη Σιζράν στη ρωσική περιφέρεια Σαμάρα που δέχθηκε ουκρανική επίθεση στη διάρκεια της νύκτας, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κυβερνήτη Βιατσεσλάβ Φεντόριτστεφ στο Telegram, δεν υπάρχουν μεγάλες ζημιές από την ουκρανική επίθεση.

Πηγή: ΑΜΠΕ