Skip to main content

Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Οι αναρτήσεις του δράστη – «Εγώ και το AFD πολεμάμε τον ίδιο εχθρό»

Παλαιότερες δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν retweets σκληρών βίντεο, συμπεριλαμβανομένου ενός με μια νεαρή μουσουλμάνα που λιθοβολείται μέχρι θανάτου

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται περιεχόμενο από τις αναρτήσεις του δράστη της επίθεσης στο Μαγδεμβούργο.

«Εγώ και το AFD πολεμάμε τον ίδιο εχθρό», αναφέρει σε μία εξ αυτών, αναφερόμενος στους ισλαμιστές, ενώ σε άλλη ανάρτηση υποστηρίζει ότι «από την εμπειρία μου η γερμανική αστυνομία είναι η πραγματική κινητήριος δύναμη του Ισλαμισμού στη Γερμανία».

«Η εμπειρία μου είναι τα επτά χρόνια από βρώμικες τακτικές εναντίον μου και άλλων επικριτών του Ισλάμ (…). Οι αριστεροί είναι τρελοί. Χρειαζόμαστε το ADF για να προστατέψει την αστυνομία από αυτούς», σημειώνει σε άλλη του ανάρτηση.

Μίσος για τους Ισλαμιστές

Παλαιότερες δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν retweets σκληρών βίντεο, συμπεριλαμβανομένου ενός με μια νεαρή μουσουλμάνα που λιθοβολείται μέχρι θανάτου «επειδή είχε σχέση με έναν νεαρό άνδρα εκτός γάμου».

Υπάρχει επίσης ένα retweet ανάρτησης που απλώς αναφέρει: «Μπορείτε να εντοπίσετε ένα θετικό πράγμα για το Ισλάμ;».

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν πριν από την επίθεση, ισχυριζόταν ότι οι γερμανικές αρχές άνοιγαν την αλληλογραφία του και του έκλεψαν αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου ενός USB stick.

«Θεωρώ τους Γερμανούς, ως πολίτες, υπεύθυνους για τη δίωξη που αντιμετωπίζω», έλεγε σε ένα βίντεο.

«Αυτή τη στιγμή σε αυτή τη χώρα, το έθνος που κυνηγά εγκληματικά τους επικριτές του Ισλάμ είναι το γερμανικό έθνος», ανέφερε σε άλλο.

O Ταλέμπ δηλώνει οπαδός του AfD. Τον Ιούνιο, έκανε retweet μία ανάρτηση του κόμματος, γράφοντας (με αρκετά τυπογραφικά λάθη): «Οι αριστεροί είναι τρελοί. Χρειαζόμαστε το AfD για να προστατεύσει την αστυνομία από αυτούς ».

Επίσης έκανε retweet μία ανάρτηση της εξτρεμίστριας του AfD Naomi Seibt με το εξής ‘απόφθεγμα’: «Η τυραννία βασίζεται στην υπακοή των δειλών. Επιλέγω να είμαι γενναίος ».

Η συνέντευξη του 2019

Το 2019 είχε δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau.

«Ήρθε στη Γερμανία ως επισκέπτης γιατρός κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσής του ως ψυχοθεραπευτής και αργότερα ζήτησε άσυλο εδώ επειδή τον απειλούσνα με θάνατο λόγω του ότι είχε απομακρυνθεί από το Ισλάμ. Ο 44χρονος αναγνωρίζεται ως πολιτικός πρόσφυγας», έγραφε για αυτόν η εφημερίδα πριν από πέντε χρόνια.

Στη συνέντευξή στη γερμανική εφημερίδα, περιέγραφε μεταξύ άλλων και τη δουλειά του ως «αφιερωμένη στην παροχή πληροφοριών για οδούς διαφυγής προς τους ανθρώπους που ζουν στη Σαουδική Αραβία και ιδιαίτερα τις γυναίκες».

Έλεγε: «Εννέα στους δέκα ανθρώπους από τη Σαουδική Αραβία που με ρωτούν για το σύστημα ασύλου (στη Γερμανία) είναι γυναίκες. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι για τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας, το άσυλο είναι ο μόνος δρόμος προς τη δικαιοσύνη. Ακόμα κι αν μια γυναίκα δεν καταπιέζεται, η μοίρα της εξαρτάται από τον άνδρα κηδεμόνα της. Υπάρχουν γυναίκες που λένε ότι έχουν καλούς συζύγους που δεν τις καταπιέζουν, αλλά αναρωτιούνται τι θα απογίνουν αν πεθάνει ο άντρας τους».