Skip to main content

Ιταλία: Πολιτική κόντρα με «μενού» χαβιάρι και ρετσινόλαδο

REUTERS/Mohamed Azakir

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι «υπερασπίζομαι τους εργαζόμενους καλύτερα απ’ την “αριστερά με χαβιάρι”» - Η Έλι Σλάιν απάντησε ότι «δεν ανέχομαι να δίνουν ρετσινόλαδο στους εργαζόμενους»

Αναφορές σε χαβιάρι και ρετσινόλαδο περιλάμβανε η νέα πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε ανάμεσα στην Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και στην κεντροαριστερή αντιπολίτευση της χώρας.

Η κόντρα πυροδοτήθηκε με φόντο ένα μήνυμα που απέστειλε η Μελόνι στον βουλευτή του κόμματός της Μάρκο Οζνάτο, ο οποίος βρισκόταν σε σατιρική εκπομπή του δημόσιου ραδιοφώνου της Rai.

Στην ερώτηση «πώς είναι η υγεία της», δεδομένης της ακύρωσης προηγούμενων υποχρεώσεων λόγω γρίπης, η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης απάντησε χθες, Πέμπτη: «Στην πραγματικότητα δεν είμαι καλά, αλλά δεν έχω ιδιαίτερα συνδικαλιστικά δικαιώματα και είμαι στη Βουδαπέστη, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου κάνω την δουλειά μου».

Σχολιάζοντας το σύντομο αυτό μήνυμα, η γραμματέας του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Έλι Σλάιν, υπογράμμισε ότι «είναι απαράδεκτο το κλίμα σύγκρουσης και υπονόμευσης των συνδικάτων που καλλιεργεί η κυβέρνηση».

Μελόνι: Υπερασπίζομαι τους εργαζόμενους καλύτερα απ’ την «αριστερά με χαβιάρι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός επανήλθε στο θέμα σήμερα, Παρασκευή, από τη Βουδαπέστη, εκφράζοντας τη λύπη της «για το ότι και σχετικά με αυτό το θέμα, που αφορά κάτι το εντελώς άσχετο, δημιουργήθηκε “πολεμική”».

«Δεν ξέρω τι εννοούν, όταν μιλούν για υπονόμευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Η κυβέρνησή μας υπερασπίζεται τα δικαιώματα αυτά πολύ καλύτερα απ’ ότι κάνει η “αριστερά με χαβιάρι”», πρόσθεσε η Μελόνι.

Σλάιν: Δεν ανέχομαι να δίνουν ρετσινόλαδο στους εργαζόμενους

Η εξ αποστάσεως αυτή αντιπαράθεση συνεχίστηκε με την ανταπάντηση της επικεφαλής της κεντροαριστεράς, η οποία υπογράμμισε: «Δεν έφαγα ποτέ μου χαβιάρι, αλλά δεν μπορώ να ανεχθώ να δίνουν ρετσινόλαδο στους εργαζόμενους. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους».

Η Έλι Σλάιν κάλεσε την Τζορτζια Μελόνι να ασχοληθεί «με το ότι αρνήθηκε να εγγυηθεί έναν κατώτατο μισθό σε 3,5 εκατομμύρια εργαζόμενους και εργαζόμενες, που δεν αντέχουν άλλο και δεν καταφέρνουν να φτάσουν στο τέλος του μήνα, παρά το ότι δουλεύουν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ