Στη δεύτερη ομιλία του αφότου διορίστηκε ηγέτης της Χεζμπολάχ, ο Ναΐμ Κασέμ αποκλείει μια διπλωματική διευθέτηση της σύγκρουσης με το Ισραήλ πριν από το τέλος των εχθροπραξιών.
Ο Κασέμ, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, λέει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει μόνο όταν το Ισραήλ σταματήσει την «επιθετικότητά» του εναντίον του Λιβάνου και μόνο σε εκείνο το σημείο η τρομοκρατική ομάδα θα συμφωνήσει σε έμμεσες διαπραγματεύσεις, υπό τη μεσολάβηση του συμμάχου της Ναμπιχ Μπερί, δηλαδή του προέδρου της Βουλής του Λιβάνου.
Σημειώνεται δε ότι ο Κασέμ δεν υποδεικνύει την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ως προϋπόθεση για τη διακοπή του πολέμου εναντίον του Ισραήλ.
Αντιθέτως, ισχυρίζεται ότι η Χεζμπολάχ διεξάγει έναν «αμυντικό πόλεμο φθοράς» και προετοιμάζεται για μια μακρά αντιπαράθεση από το τέλος του Δεύτερου Πολέμου του Λιβάνου το 2006. Επισημαίνει δε ότι η τρομοκρατική οργάνωση έχει «δεκάδες χιλιάδες τζιχαντιστές που είναι έτοιμοι να πεθάνουν ως μάρτυρες», ενισχυμένοι από την ισλαμική τους ιδεολογία, την εκπαίδευσή τους και τα όπλα τους.
Ακόμη, κατηκατηγόρησε το Ισραήλ ότι στοχεύει να νικήσει την τρομοκρατική ομάδα ως πρώτο βήμα για την κατάκτηση του Λιβάνουγόρησε το Ισραήλ ότι στοχεύει να νικήσει την τρομοκρατική ομάδα ως πρώτο βήμα για την κατάκτηση του Λιβάνου και στη συνέχεια να «αλλάξει τον χάρτη της Μέσης Ανατολής».
Σε απάντηση στην ισραηλινή «επιθετικότητα», ο Κασέμ λέει ότι η τρομοκρατική ομάδα θα συνεχίσει να εκτοξεύει ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ και ότι οι εκτοξεύσεις των προηγούμενων ημερών είναι μόνο μια γεύση του τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Αναγνωρίζοντας το βαρύ τίμημα που έχει επιβάλει ο πόλεμος στον άμαχο πληθυσμό του Λιβάνου, ο Κασίμ ισχυρίζεται ότι είναι το «τίμημα που πρέπει να πληρώσετε για τη νίκη» και αρνείται ότι υπάρχουν προστριβές μεταξύ εκτοπισμένων σιιτών και άλλων ομάδων εντός του Λιβάνου, παρά τα στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο.
Τέλος, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ σχολίασε την απαγωγή ενός κορυφαίου ναυτικού στελέχους της Χεζμπολάχ στο βόρειο Λίβανο από Ισραηλινούς κομάντος την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι ήταν «ταπείνωση» για τον Λίβανο και απαιτούσε εξηγήσεις από τις λιβανικές Ένοπλες Δυνάμεις και την UNIFIL, ιδίως από το γερμανικό σώμα, το οποίο επανδρώνει ναυτική περίπολο.
Πηγή: Times of Israel