Skip to main content

Ισραήλ: Η επιχείρηση ονομάστηκε από τον στρατό «Ημέρες Μετάνοιας»

Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

Τα αεροσκάφη επέστρεψαν με ασφάλεια στο Ισραήλ μετά την «σύνθετη» επιχείρηση που είχε την κωδική ονομασία «Ημέρες Μετάνοιας»

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, δεκάδες αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας μετείχαν στις επιδρομές περίπου 1.600 χιλιόμετρα από το Ισραήλ.

Τα αεροσκάφη επέστρεψαν με ασφάλεια στο Ισραήλ μετά την «σύνθετη» επιχείρηση που είχε την κωδική ονομασία «Ημέρες Μετάνοιας».

Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν σε πολλά κύματα σε διάστημα αρκετών ωρών, σε διάφορες περιοχές του Ιράν.

Το IDF λέει ότι τα πλήγματα είχαν στόχο ιρανικές στρατιωτικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων συστοιχιών αεράμυνας και τοποθεσιών κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων – αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στις ιρανικές επιθέσεις στο Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου και τις 14 Απριλίου.

Επιπλέον, ο στρατός λέει ότι τα πλήγματα έχουν δώσει «ευρύτερη ελευθερία εναέριας δράσης στο Ιράν» και ότι έχει μια ευρεία ομάδα στόχων που μπορεί να χτυπήσει σε μελλοντικές επιχειρήσεις, εάν χρειαστεί.

Η ζημιά που προκλήθηκε από τις επιδρομές θα αποκαλυφθεί με τον καιρό, λέει ο IDF, προσθέτοντας ότι το Ιράν έχει πληρώσει το τίμημα για τις επιθέσεις του στο Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός Στρατός αξιολογεί τώρα μια πιθανή ιρανική απάντηση στην επίθεση, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν αλλαγές στις οδηγίες για τους αμάχους.

Live – Όλες οι εξελίξεις στο naftemporiki.gr