Skip to main content

Ισραήλ: Ο στρατός εξετάζει τον θάνατο τριών δημοσιογράφων στον Λίβανο

REUTERS/Stringer

«Το περιστατικό εξετάζεται»

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα σχετικά με τον θάνατο τριών δημοσιογράφων στο Λίβανο.

«Αρκετές ώρες μετά το χτύπημα, ελήφθησαν αναφορές ότι δημοσιογράφοι είχαν χτυπηθεί κατά τη διάρκεια του χτυπήματος. Το περιστατικό εξετάζεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται ότι τρεις δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε ισραηλινό χτύπημα σε συγκρότημα που φιλοξενούσε 18 δημοσιογράφους που κάλυπταν τον πόλεμο στο νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Al Jazeera που έφτασε στο σημείο αμέσως μετά την επίθεση, τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο συγκρότημα είχαν σαφή ένδειξη «Τύπος» και δεν είχε εκδοθεί καμία προειδοποίηση ή εντολή εκκένωσης πριν από το χτύπημα.

«Ξύπνησα από τον θόρυβο ενός πυραύλου», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νταρίν ελ Χέλουε, του τηλεοπτικού σταθμού Sky News Arabia των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν ο εικονολήπτης Γάσαν Νατζάρ και ο τεχνικός Μοχάμεντ Ρεντά του ενημερωτικού, φιλοϊρανικού καναλιού Al Mayadeen, που εδρεύει στη Βηρυτό. Σκοτώθηκε επίσης ο δημοσιογράφος Ουίσαμ Κάσεμ, του καναλιού Al Manar της Χεζμπολάχ.

Με πληροφορίες από Al Jazeera