Skip to main content

Ανώτερος αξιωματούχος του Ισραήλ: Εάν δεν δείξουμε ευελιξία, δεν θα υπάρξει συμφωνία για τους ομήρους

REUTERS/Amir Cohen

Ο αξιωματούχος τονίζει ότι μια βολική συμφωνία για το Ισραήλ είναι τώρα πιο πιθανή με τον Σινουάρ νεκρό

«Δεν θα υπάρξει πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους «εάν το Ισραήλ δεν δείξει κάποια ευελιξία στις απαιτήσεις του», δήλωσε σήμερα στο «Channel 12» ανώτερο αξιωματούχος του Ισραήλ, αναφερόμενος σε ενδεχόμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

«Τραβούν ‘’το μαλλί από τα μάτια’’ του κόσμου και των οικογενειών των ομήρων», λέει η ανώνυμη πηγή, σχετικά με τις ελπίδες ότι μια βολική συμφωνία για το Ισραήλ είναι τώρα πιο πιθανή με τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, νεκρό. «Εάν δεν υπάρξει ευελιξία στη θέση του Ισραήλ, δεν θα υπάρξει συμφωνία, όπως απέτυχαν οι προηγούμενες συμφωνίες», σημειώνει.

Το Ισραήλ και η Χαμάς συγκρούστηκαν στις διαπραγματεύσεις για το εάν η κατάπαυση του πυρός θα αποτελέσει το τέλος του πολέμου, αλλά και σχετικά με τον αριθμό και την ταυτότητα των Ισραηλινών ομήρων και των Παλαιστινίων κρατουμένων που πρόκειται να απελευθερωθούν.

Παράλληλα, διαφωνίες υπάρχουν για το εάν το Ισραήλ θα διατηρήσει τον έλεγχο στα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου, όπως, επίσης, και για το εάν το Ισραήλ θα επιτρέψει την επιστροφή των κατοίκων στη βόρεια Γάζα.

Πηγή: Times of Israel