Skip to main content

Λίβανος: Το Ισραήλ σφυροκοπά τα νότια της Βηρυτού λίγο μετά τις εντολές εκκένωσης

REUTERS/Camille Madi

Πλάνα έδειχναν ένα σύννεφο καπνού να υψώνεται από την περιοχή που στοχοποιήθηκε

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου αναφέρουν ότι ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε τα νότια προάστια της Βηρυτού, λίγο μετά την έκδοση προειδοποιήσεων εκκένωσης από το Ισραήλ.

«Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν πριν από λίγο νέα επίθεση στην περιοχή Choueifat», ανέφερε το επίσημο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου.

Πλάνα έδειχναν ένα σύννεφο καπνού να υψώνεται από την περιοχή που στοχοποιήθηκε και μια μεγάλη πυρκαγιά φαίνεται να καίγεται.

Οι IDF δημοσίευσαν νωρίτερα την Πέμπτη χάρτες μαζί με ανακοίνωση που καλεί τους πολίτες να απομακρυνθούν τουλάχιστον 500 μέτρα από τις τοποθεσίες, οι οποίες σύμφωνα με τον στρατό ανήκουν στη Χεζμπολάχ.

12 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον βορειοανατολικό Λίβανο

Τουλάχιστον 12 νεκροί, εκ των οποίων τρία παιδιά, είναι ο απολογισμός δύο ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών σήμερα στο βορειοανατολικό Λίβανο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

«Πλήγμα του ισραηλινού εχθρού στην κοινότητα Ελ Χοντρ της περιφέρειας Μπάαλμπεκ-Έρμελ προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου. Σε άλλη ισραηλινή επίθεση, στην κοινότητα Χαλανία, σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Με πληροφορίες από Al Jazeera