Skip to main content

Αργεντινή: Έφοδος της αστυνομίας στο ξενοδοχείο που βρέθηκε νεκρός ο Λίαμ Πέιν

REUTERS/Neil Hall/File Photo

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τον θάνατό του

Έφοδο στο ξενοδοχείο του Μπουένος Άιρες που βρέθηκε νεκρός ο πρώην τραγουδιστής των One Direction, Λίαμ Πέιν, πραγματοποίησε η αστυνομία της Αργεντινής.

Μια ειδική μονάδα ερευνών της αστυνομίας πήγε στο ξενοδοχείο Casa Sur αργά την Τετάρτη κατόπιν εντολής της εισαγγελίας. Οι αξιωματικοί κατέσχεσαν αντικείμενα όπως σκληρούς δίσκους υπολογιστών και υλικό από κάμερες του ξενοδοχείου, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Ο τραγουδιστής πέθανε στις 16 Οκτωβρίου μετά την πτώση του από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου στην πολυτελή, τουριστική περιοχή του Παλέρμο. Σύμφωνα με τη νεκροψία, ο Πέιν πέθανε από πολλαπλά τραύματα καθώς και από εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία που προκλήθηκε από την πτώση. Η σορός του βρέθηκε στην εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου.

Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι ο μουσικός ήταν μόνος του και έπαθε «νευρικό κλονισμό» λόγω κατανάλωσης ουσιών που δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί πλήρως. Μετά τον θάνατο του Πέιν, η αστυνομία βρήκε ουσίες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, καθώς και αρκετά κατεστραμμένα αντικείμενα και έπιπλα, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Ο πρώην αστέρας της ποπ είχε κοκαΐνη στον οργανισμό του, σύμφωνα με προκαταρκτική τοξικολογική έκθεση που δημοσιεύθηκε από τον τοπικό Τύπο τη Δευτέρα και επιβεβαιώθηκε στο AP από πηγή που γνωρίζει την κατάσταση. Τα οριστικά αποτελέσματα δεν αναμένεται να δημοσιοποιηθούν για αρκετές εβδομάδες.

Το ξενοδοχείο Casa Sur έχει γίνει τόπος όπου οι θαυμαστές του Πέιν αποτίουν φόρο τιμής. Έχουν αφήσει λουλούδια, κεριά και φωτογραφίες του τραγουδιστή σε έναν αυτοσχέδιο βωμό γύρω από ένα δέντρο στην είσοδο του ξενοδοχείου.

Ο πατέρας του τραγουδιστή, Geoff Payne, βρίσκεται στο Μπουένος Άιρες για να κανονίσει τον επαναπατρισμό της σορού του γιου του, η οποία αναμένεται να παραδοθεί γύρω στις 28 Οκτωβρίου. Η οικογένεια του Payne -στην οποία περιλαμβάνονται η μητέρα του Karen Payne και οι δύο αδελφές του Ruth και Nicola- έχουν εκφράσει τη συντριβή τους για την απώλεια, όπως και τα πρώην μέλη της μπάντας του. Καλλιτέχνες και διασημότητες από διάφορες χώρες συνεχίζουν να μοιράζονται τη θλίψη τους.

Από τα πιο πετυχημένα boy bands, οι One Direction

Οι One Direction ήταν από τα πιο επιτυχημένα boy bands των τελευταίων χρόνων. Ανακοίνωσε επ’ αόριστον διακοπή το 2016 και ο Payne – όπως και οι πρώην συνάδελφοί του Zayn Malik, Harry Styles, Niall Horan και Louis Tomlinson – ακολούθησε σόλο καριέρα.

Ο τραγουδιστής είχε δημοσιεύσει στον λογαριασμό του στο Snapchat ότι ταξίδεψε στην Αργεντινή για να παρακολουθήσει τη συναυλία του Horan στο Μπουένος Άιρες στις 2 Οκτωβρίου. Μοιράστηκε βίντεο με τον εαυτό του να χορεύει με τη φίλη του, την Αμερικανίδα influencer Kate Cassidy, και να τραγουδάει μαζί της στις κερκίδες. Η Cassidy είχε φύγει από την Αργεντινή μετά τη συναυλία, αλλά ο Payne έμεινε πίσω.

Πηγή: Guardian