Skip to main content

Τουρκία: Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί ο Ερντογάν αμέσως μετά την αφιξή του από τη Ρωσία

REUTERS/Murad Sezer

Στην Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας στο (παλιό) αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, με την άφιξή του από το Καζάν της Ρωσίας, από όπου αναχώρησε προτού ολοκληρώσει το πρόγραμμα του στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS.

Το έκτακτο συμβούλιο γίνεται μετά την ένοπλη επίθεση χθες στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TUSAŞ), κοντά στην τουρκική πρωτεύουσα που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς.

Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες στην τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας

Η τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην έδρα της τουρκικής Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, στην περιοχή Καχραμανκαζάν στα περίχωρα της Άγκυρας άφησε πίσω της τέσσερις νεκρούς και άλλους 14 τραυματίες.

Ο υπουργός Αλί Γερλίκαγια δήλωσε ότι δύο δράστες σκοτώθηκαν στην επίθεση, προσθέτοντας ότι τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν πλάνα με ένοπλους δράστες να εισέρχονται στο κτίριο της TUSAS.

«Δύο τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση στην τοποθεσία TUSAS Ankara Kahramankazan», ανέφερε ο Γερλίκαγια.