Skip to main content

Τουρκία: Ταυτοποιήθηκε και η γυναίκα που συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση – Μέλη του PKK οι δράστες, λέει η Άγκυρα

(REUTERS/Stringer)

Η επίθεση φέρεται να έγινε από δύο δράστες, έναν άντρα και μία γυναίκα, οι οποίοι είναι και οι δύο νεκροί

Ταυτοποιήθηκε και η γυναίκα, η οποία συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, πρόκειται για την Μινέ Σεβτσίν Αλτσιτσέκ. Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε ότι ήταν μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα.

Ο κ. Γερλίκαγια είχε ανακοινώσει ότι μέλος του PKK ήταν και ο πρώτος από τους δράστες που ταυτοποιήθηκε νωρίτερα. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, ήταν ο Αλί Ορέκ, με την κωδική ονομασία «Ρότζερ».

5 νεκροί και 22 τραυματίες

Η επίθεση φέρεται να έγινε από δύο δράστες, έναν άντρα και μία γυναίκα, οι οποίοι είναι και οι δύο νεκροί.

Ακόμη πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και 22 τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Σε αντίποινα, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε επιδρομές σε θέσεις του PKK στη Συρία και στο βόρειο Ιράκ, εναντίον «32 στόχων που καταστράφηκαν με επιτυχία», σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

12 άμαχοι νεκροί από τουρκικά πλήγματα, σύμφωνα με τις κουρδικές δυνάμεις

Οι κουρδικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι 12 άμαχοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από τουρκικά πλήγματα στη βόρεια και την ανατολική Συρία.

Ο τουρκικός στρατός, ο οποίος ελέγχει ζώνες της βόρειας Συρίας αφού εκδίωξε από εκεί τις κουρδικές δυνάμεις, πραγματοποιεί τακτικά πλήγματα στις ζώνες που ελέγχονται από τους Κούρδους.