Skip to main content

Τραμπ ψηφίζουν για την οικονομία οι Αμερικανοί – Η τελική δημοσκόπηση των FT

REUTERS/Brendan McDermid

Είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ προηγείται της Χάρις σε δημοσκόπηση των FT-Michigan Ross

Οριστική -δημοσκοπικά- επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ έναντι της Κάμαλα Χάρις στα θέματα οικονομίας δείχνει η τελική σφυγμομέτρηση των Financial Times και του Ross School of Business του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης δείχνει ότι το 44% των ψηφοφόρων εμπιστεύεται περισσότερο τον Τραμπ για να χειριστεί την οικονομία έναντι ποσοστού 43% που εμπιστεύεται την Χάρις.

Είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ προηγείται της Χάρις σε δημοσκόπηση των FT-Michigan Ross.

Ο Τραμπ προηγείται επίσης μεταξύ των ψηφοφόρων και στο ερώτημα ποιος υποψήφιος θα βελτίωνε την οικονομική κατάστασή τους.

Το 45% επέλεξε τον Ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο που σημειώνει μάλιστα βελτίωση πέντε μονάδων από τον προηγούμενο μήνα, ενώ ένα 37% επιλέγει την Χάρις.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης υποδηλώνουν ότι το στρατόπεδο της Χάρις έχει ξεμείνει από δυναμική στην τελική ευθεία, τουλάχιστον στα ζητήματα οικονομίας, σχολιάζουν οι Financial Times. 

Ο Έρικ Γκόρντον, καθηγητής στο Ross School of Business, εκτιμά ότι «αν η Χάρις κερδίσει, τότε θα πρέπει να επικρατήσει σε άλλα θέματα».

Η Χάρις ξεπέρασε για λίγο τον Τραμπ στα θέματα οικονομίας όταν αντικατέστησε τον Μπάιντεν ως υποψήφια των Δημοκρατικών το καλοκαίρι, αλλά το πλεονέκτημα αυτό έχει πλέον εξανεμιστεί.