Skip to main content

Χιλή: 30 τραυματίες μαθητές που έφτιαχναν μολότοφ σε σχολείο

Φωτ. αρχείου: Aris Oikonomou / SOOC

Σε κρίσιμη κατάσταση 5 τραυματίες

Περίπου 30 μαθητές τραυματίστηκαν, πέντε εκ των οποίων σοβαρά, καθώς έφτιαχναν κοκτέιλ Μολότοφ μέσα σε γυμνάσιο – λύκειο στην πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγο.

Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ανεφλέγησαν οι μηχανισμοί, προκαλώντας εγκαύματα σε μεγάλο αριθμό μαθητών που βρίσκονταν στις τουαλέτες.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, οι μηχανισμοί ανεφλέγησαν το μεσημέρι, καθώς μαθητές ετοίμαζαν γιορτή ενόψει του τέλους της σχολικής χρονιάς για συμμαθητές τους που βρίσκονται στην τελευταία τάξη.

«Τα κοκτέιλ Μολότοφ είναι όπλα»

«Τα κοκτέιλ Μολότοφ είναι όπλα», σχολίασε η υπουργός Εσωτερικών Καρολίνα Τοά, υπογραμμίζοντας ότι οι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτοί.

Τα τελευταία χρόνια, μαθητές του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος (Internado Nacional Barros Arana – INBA) έχουν οργανώσει σε αρκετές περιπτώσεις διαδηλώσεις, ορισμένες από τις οποίες σημαδεύτηκαν από συγκρούσεις με την αστυνομία, ζητώντας περισσότερους πόρους για τη δημόσια παιδεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP