Skip to main content

Τουρκία: Ο Οτσαλάν δέχθηκε την 1η επίσκεψη στη φυλακή εδώ και 3,5 χρόνια

Ο Οτσαλάν είναι φυλακισμένος στο νησί-φυλακή Ιμραλί στη θάλασσα του Μαρμαρά

Ο ιστορικός ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος σε απομόνωση από το 1999 στην Τουρκία, δέχθηκε χθες, Τετάρτη, την πρώτη επίσκεψη εδώ και 3,5 χρόνια, τη στιγμή που σημειωνόταν η επίθεση κοντά στην Άγκυρα, ανέφερε σήμερα, Πέμπτη, ο ανιψιός του.

«Η τελευταία συνάντησή μας πρόσωπο με πρόσωπο με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν είχε πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου 2020. Ως οικογένεια, συναντήσαμε τον κ. Οτσαλάν χρόνια αργότερα, στις 23 Οκτωβρίου 2024», ανακοίνωσε μέσω του X ο Ομέρ Οτσαλάν, βουλευτής του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος στο κοινοβούλιο, του DEM (πρώην HDP), επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του τουρκικού Τύπου.

Ο Οτσαλάν είναι φυλακισμένος στο νησί-φυλακή Ιμραλί στη θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Κωνσταντινούπολης.

Τουρκικές επιδρομές σε θέσεις του PKK

Κατά τις τουρκικές αρχές, το PKK θεωρείται «πιθανός» υπεύθυνος της επίθεσης που στοχοθέτησε χθες, Τετάρτη, την έδρα της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την Άγκυρα. Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και 22 τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Σε αντίποινα, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε επιδρομές σε θέσεις του PKK στη Συρία και στο βόρειο Ιράκ, εναντίον «32 στόχων που καταστράφηκαν με επιτυχία», σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP