Skip to main content

Βηρυτός: Το Ισραήλ χτυπά την συνοικία Ουζάι – Αναφορές για νεκρούς

REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς κάνει λόγο το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου

Αρκετές δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Ειδικότερα, η συνοικία Ουζάι, στα νότια προάστια της Βηρυτού, μπήκε απόψε στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού.

Τα ισραηλινά πλήγματα έρχονται, αφότου οι IDF κάλεσαν του κατοίκους αρκετών κτιρίων να τα εκκενώσουν. «Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα που ανήκουν στη Χεζμπολάχ, τα οποία ο ισραηλινός στρατός θα στοχοποιήσει στο εγγύς μέλλον», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Αβιχάι Αντράι σε ανάρτησή του στο Χ. Νωρίτερα οι IDF δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να πλήττουν στόχους της Χεζμπολάχ με επίκεντρο τις οικονομικές υποδομές της.

Πρώτη φορά στόχος στην συνοικία Ουζάι

Είναι η πρώτη φορά που πλήττεται κάποιος στόχος στη συνοικία αυτή, αφού ξεκίνησαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Πλάνα που μετέδωσε η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου δείχνουν καπνό να υψώνεται από δύο σημεία. Ανταποκριτές του πρακτορείου είπαν επίσης ότι άκουσαν δύο ισχυρές εκρήξεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ένα πλήγμα σημειώθηκε κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ραφίκ Χαρίρι της Βηρυτού, που βρίσκεται βορειότερα, στη συνοικία Τζνα. Μια νοσοκομειακή πηγή είπε ότι ο στόχος φαίνεται ότι ήταν το πάρκινγκ του νοσοκομείου.

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 άλλοι τραυματίστηκαν μετά από ισραηλινό χτύπημα σε γειτονιά της Βηρυτού κοντά στο κύριο δημόσιο νοσοκομείο της πρωτεύουσας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.


Με πληροφορίες από Times of Israel, Al Jazeera

Βηρυτός: Εκκένωση νοσοκομείου στα νότια λόγω φόβου για ισραηλινό πλήγμα