Skip to main content

ΜΜΕ Λιβάνου: Αναφορές για αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό μετά την προειδοποίηση του IDF

REUTERS/Louisa Gouliamaki/ File photo

Πρώτες αναφορές για αεροπορικές επιδρομές

Τα μέσα ενημερώσης του Λιβάνου αναφέρουν αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό μετά την προειδοποίηση του Ισραηλινού Στρατού ότι θα στόχευαν τοποθεσίες που ανήκουν στο Al-Qard al-Hasan της Χεζμπολάχ.

Πρόκειται για ένα ίδρυμα που είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται από την τρομοκρατική ομάδα ως οιονεί τράπεζα της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χεζμπολάχ, όπως και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Εκπρόσωπος ισραηλινού στρατού: Θα χτυπήσουμε σήμερα στον Λίβανο

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού, Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε νωρίτερα ότι ο στρατός θα εκδώσει σύντομα προειδοποιήσεις εκκένωσης σε πολίτες στο Λίβανο, προκειμένου να αποστασιοποιηθούν από τις τοποθεσίες της Χεζμπολάχ και άλλες τοποθεσίες που σχετίζονται με τα οικονομικά που χρησιμοποιεί η τρομοκρατική ομάδα.
Ο Χαγκάρι τόνισε ότι οι επιδρομές θα ξεκινήσουν απόψε.

«Σε λίγα λεπτά, θα εκδώσουμε προειδοποιήσεις έγκαιρης εκκένωσης στους κατοίκους του Λιβάνου στη Βηρυτό και σε άλλες περιοχές, για να απομακρυνθούν από τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας της Χεζμπολάχ», είπε ο Χαγκάρι.

«Τονίζω εδώ, ότι όποιος βρίσκεται κοντά στις τοποθεσίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας της Χεζμπολάχ, πρέπει να απομακρυνθεί αμέσως από αυτές», πρόσθεσε.

«Θα χτυπήσουμε πολλές τοποθεσίες τις επόμενες ώρες και περισσότερες τοποθεσίες μέσα στη νύχτα. Τις επόμενες ημέρες, θα αποκαλύψουμε πώς το Ιράν χρηματοδοτεί την τρομοκρατική δραστηριότητα της Χεζμπολάχ, χρησιμοποιώντας πολιτικά ιδρύματα και ενώσεις ως κάλυψη», ανάφερε ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ.

«Θα τους χτυπήσουμε απόψε και θα ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες», συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος του IDF, στα αραβικά, προειδοποίησε τους κατοίκους του Λιβάνου ότι οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις θα χτυπήσουν σύντομα το “Al-Qard al-Hassan”, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Χεζμπολάχ που χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Οι κάτοικοι καλούνται να μείνουν 500 μέτρα μακριά από τα κτίρια και τις υποδομές του.