Skip to main content

Ισραήλ: Λίγο πριν χτυπήσει το Ιράν, προκαλεί νέο λουτρό αίματος στη Γάζα, εντείνει τη μάχη με Χεζμπολάχ

Reuters TV via REUTERS

Τουλάχιστον 87 νεκροί από το χτύπημα στη Γάζα - Μπαράζ ρουκετών από τη Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ - Σφυροκοπά τον Λίβανο ο ισραηλινός στρατός

Αν τα κενά ασφαλείας στις ΗΠΑ δεν είχαν οδηγήσει σε διαρροή απόρρητων εγγράφων για τα σχεδιαζόμενα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν, αυτά θα είχαν ίσως ήδη έρθει. Τώρα ο Νετανιάχου εξετάζει και πάλι τις επιλογές του και ο στρατός χτυπάει μανιωδώς σε δύο μέτωπα: τη Γάζα, όπου προσπαθεί να τελειώσει τη Χαμάς και τον Λίβανο, από όπου δέχεται μπαράζ πυραύλων από τη Χεζμπολάχ.

Δεν έχει τέλος η αιμοτοχυσία στη Γάζα. Τουλάχιστον 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη Μπέιτ Λάχια, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς. Πολλά θύματα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια και σε δρόμους στους οποίους δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα πληρώματα των ασθενοφόρων.

Το Ισραήλ είπε ότι ελέγχει τις αναφορές για απώλειες, αλλά πιστεύει ότι τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τις αρχές της Χαμάς ήταν «υπερβολικά» και δεν ταιριάζουν με τις πληροφορίες που κατείχε ο στρατός του.

70 ρουκέτες σε 3 λεπτά

Την ίδια ώρα το βόρειο Ισραήλ έρχεται αντιμέτωπο με μπαράζ ρουκετών προερχόμενων από τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ. Το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ αναχαίτισε μερικά από αυτά, προσθέτει σε ανάρτηση στο X.

Τουλάχιστον 70 ρουκέτες εξαπολύθηκαν το πρωί της Κυριακής από τον Λίβανο προς τη Ισραήλ μέσα σε μόλια 3 λεπτά.

«Μετά τις σειρήνες που ήχησαν μεταξύ 11:09 και 11:12 π.μ. στις περιοχές της Δυτικής Γαλιλαίας και της Άνω Γαλιλαίας, εντοπίστηκαν περίπου 70 βλήματα που πέρασαν σε ισραηλινό έδαφος από τον Λίβανο», ανέφεραν ο στρατός.

Διαρκές σφυροκόπημα του Λιβάνου

Νωρίτερα το Ισραήλ είχε το ίδιο βομβαρδίσει εκ νέου τον Λίβανο. Στοχοποίησε όπως ανακοίνωσε δύο εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, αφού νωρίτερα είχε δώσει εντολή για εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους.

«Εχθρικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν το πρωί δύο πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, το ένα από τα οποία έπληξε πολυκατοικία στο Χάρετ Χρέικ, η οποία βρίσκεται κοντά σ’ ένα τζαμί και ένα νοσοκομείο», μετέδωσε το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι ο ένας στόχος ήταν το επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ και  ο άλλος εργαστήριο παραγωγής όπλων στη Βηρυτό.