Skip to main content

Λίβανος: Διπλό χτύπημα του Ισραήλ κατά Χεζμπολάχ – Στο στόχαστρο οι υπηρεσίες πληροφοριών της οργάνωσης

REUTERS/Louisa Gouliamaki

Επλήγη πολυκατοικία στο Χάρετ Χρέικ, η οποία βρίσκεται κοντά σε τζαμί και νοσοκομείο.

Δύο εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού στοχοποίησε σήμερα ο ισραηλινός στρατός, αφού νωρίτερα είχε δώσει εντολή για εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους.

«Εχθρικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν το πρωί δύο πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, το ένα από τα οποία έπληξε πολυκατοικία στο Χάρετ Χρέικ, η οποία βρίσκεται κοντά σ’ ένα τζαμί και ένα νοσοκομείο», μετέδωσε το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI. Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι ο ένας στόχος ήταν το επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ και  ο άλλος εργαστήριο παραγωγής όπλων στη Βηρυτό.

Πριν από τα πλήγματα αυτά, το Ισραήλ είχε καλέσει τους κατοίκους δύο συνοικιών των νότιων προαστίων να τις εκκενώσουν, ενόψει επίθεσης εναντίον δύο πολυκατοικιών στις οποίες στεγάζονταν, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ.

«Βρίσκεστε δίπλα σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ, εναντίον των οποίων οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ θα δράσουν στο εγγύς μέλλον», προειδοποίησε.

Τα πλήγματα αυτά πραγματοποιήθηκαν αφού χθες, Σάββατο, ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα εκτοξεύθηκε προς την ιδιωτική κατοικία του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια χωρίς να υπάρξουν θύματα.

«Η Χεζμπολάχ, σύμμαχος του Ιράν που προσπάθησε να με δολοφονήσει, εμένα και τη γυναίκα μου, έκανε ένα σοβαρό λάθος», δήλωσε ο Νετανιάχου.