Skip to main content

Ισραηλινός στρατός: Δημοσίευσε βίντεο με τον Γιαχία Σινουάρ να καταφεύγει σε τούνελ πριν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

IDF/Πλατφόρμα Χ

Σύμφωνα με το ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις, το βίντεο ανασύρθηκε από τη Γάζα πριν από αρκετούς μήνες

Βίντεο με τον δολοφονημένο ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, λίγο πριν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, έδωσε στην δημοσιότητα ο στρατός του Ισραήλ.

Όπως φαίνεται από το βίντεο, ο Γιαχία Σινουάρ τη νύχτα πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου καταφεύγει σε ένα τούνελ μαζί την οικογένειά του, μεταφέροντας εξοπλισμό.

Σύμφωνα με το ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις, το βίντεο ανασύρθηκε από τη Γάζα πριν από αρκετούς μήνες.

«Ακόμη και την παραμονή πριν από τη βάναυση σφαγή, ο Σινουάρ ήταν απασχολημένος με την επιβίωσή του και την επιβίωση της οικογένειάς του», λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του IDF, Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, σε μια συνέντευξη Τύπου όπου δείχνει το βίντεο, μιλώντας πρώτα στα εβραϊκά και στη συνέχεια μιλώντας στα αγγλικά.

«Λίγες ώρες πριν από τη σφαγή, ο Σινουάρ και η οικογένειά του διέφυγαν μόνοι τους στο τούνελ». Για ώρες, λέει, «πήγαιναν πέρα ​​δώθε με σάκους με τρόφιμα, νερό, μαξιλάρια, μια τηλεόραση, στρώματα και άλλες προμήθειες για μια μακρά διαμονή».

«Ώρες πριν από τη σφαγή, ο Σινουάρ νοιαζόταν μόνο για τον εαυτό του και την οικογένειά του, ενώ έστειλε τρομοκράτες για τη δολοφονική επίθεση σε παιδιά, γυναίκες και άνδρες του Ισραήλ», προσθέτει ο Χαγκάρι.