Skip to main content

Ισραήλ: Εκατοντάδες κάτοικοι της Γάζας απομακρύνονται από την Τζαμπαλίγια εν μέσω επίθεσης εναντίον της Χαμάς

Πλατφόρμα Χ/Αβισαί Αντρεέ

Απομακρύνονται άμαχοι από την Τζαμπαλίγια

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από την Τζαμπαλίγια της βόρειας Γάζας, καθώς τα στρατεύματα συνεχίζουν να επιχειρούν εκεί εναντίον της Χαμάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

«Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις επέτρεψαν στους αμάχους να απομακρυνθούν με ασφάλεια από την περιοχή, μέσω οργανωμένων διαδρομών. Μέχρι στιγμής, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εκκενωθεί», λέει στο X ο συνταγματάρχης Αβισαί Αντρεέ, ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του IDF.

Μάλιστα, σημειώνει ότι ο στρατός και η COGAT βρίσκονται σε επαφή με τη διεθνή κοινότητα και τις υγειονομικές αρχές στη Γάζα για «να διατηρήσουν τη συνεχή λειτουργία των συστημάτων έκτακτης ανάγκης των νοσοκομείων, μέσω της μεταφοράς ιατρικού εξοπλισμού και της προμήθειας καυσίμων ανάλογα με την επιχειρησιακή κατάσταση. μαζί με την εκκένωση του προσωπικού [και] των ασθενών».

Ακόμη, ο Αντρεέ ανάφερε ότι τα στρατεύματα έχουν επίσης συλλάβει αρκετούς τρομοκράτες στην περιοχή.

Την Παρασκευή, ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι στρατεύματα με την 162η Μεραρχία σκότωσαν δεκάδες στελέχη της Χαμάς και κατέσχεσαν πολλά όπλα κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης επιχείρησης στην Τζαμπαλίγια.

Πηγή: Times of Israel