Skip to main content

Γάζα: Οι τραυματίες «πεθαίνουν χωρίς παρέμβαση»

REUTERS/Dawoud Abu Alkas

Έκκληση για να σωθεί η Γάζα πριν να είναι αργά

Ο Δρ Μαρουάν Αλ-Χομς, διευθυντής των νοσοκομείων πεδίου του υπουργείου Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, λέει ότι το σύστημα υγείας στον πολιορκημένο θύλακα «βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό καταστροφή και εξόντωση».

«Οι τραυματίες και οι τραυματισμένοι ασθενείς μας δεν μπορούν να βρουν θεραπεία και πεθαίνουν χωρίς καμία παρέμβαση», δήλωσε.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, απηύθυνε «έκκληση για βοήθεια» καλώντας τη διεθνή κοινότητα να «σώσει τη Βόρεια Γάζα πριν να είναι πολύ αργά».

Είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις καταστρέφουν πλήρως το βόρειο τμήμα της επαρχίας της Γάζας και «διαπράττουν σφαγές και πράξεις γενοκτονίας εναντίον του λαού μας».

«Αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε κατά προτεραιότητα»

«Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να παράσχουν περίθαλψη λόγω του συντριπτικού αριθμού των θυμάτων και του υψηλού αριθμού των νεκρών. Τα νοσοκομεία μας δεν έχουν χωρητικότητα για τραυματισμούς, οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες με σοβαρά περιστατικά και αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε κατά προτεραιότητα».

«Οι μονάδες νεογνών είναι υπερπλήρεις, χωρίς χώρο για νεογέννητα ή πρόωρα βρέφη. Κάθε ασθενής που χρειάζεται φροντίδα αναβάλλεται, και ορισμένες καισαρικές τομές έχουν καθυστερήσει μέχρι να γίνει διαθέσιμο ένα κρεβάτι για ένα βρέφος που έχει ανάγκη».

«Οι πληγέντες, οι τραυματίες και οι ασθενείς μας, καθώς και το ιατρικό προσωπικό, οι ομάδες πολιτικής προστασίας και ο παλαιστινιακός λαός δεν μπορούν να βρουν φαγητό, δεν έχουν τίποτα να φάνε».

Είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εμποδίζουν σκόπιμα την είσοδο καυσίμων και ότι οι ποσότητες που επιτρέπονται είναι ανεπαρκείς για να καλύψουν τις ανάγκες των ανθρώπων στη Γάζα.

Με πληροφορίες από Al Jazeera

Διαβάστε επίσης

«Κόλαση επί της γης» για τα παιδιά η Γάζα – «Περίπου 35 με 40 κορίτσια και αγόρια σκοτώνονται καθημερινά