Skip to main content

Αίγυπτος: Σκύλος έφτασε στην κορυφή μιας πυραμίδας (βίντεο)

Ίσως ένα απροσδόκητο θέαμα για τους αλεξιπτωτιστές που συνηθίζουν να απολαμβάνουν τη θέα

Ανεβαίνοντας ψηλά στον ουρανό, τα αλεξίπτωτα πλαγιάς συνηθίζουν να απολαμβάνουν συναρπαστικές εναέριες απόψεις μερικών από τα πιο διάσημα αρχαία ορόσημα του κόσμου. Αλλά τα ορόσημα δεν έχουν συνήθως σκύλους να κρέμονται στην κορυφή τους.

Καθώς πετούσαν πάνω από τις διάσημες Μεγάλες Πυραμίδες της Αιγύπτου την ανατολή του ήλιου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Αμερικανός αλεξιπτωτιστής Marshall Mosher και άλλοι αλεξιπτωτιστές εντόπισαν το απροσδόκητο θέαμα ενός αδέσποτου σκύλου που επίσης απολάμβανε τη θέα γύρω από την κορυφή ενός από τα αρχαία θαύματα. «Παρατηρήσαμε κάτι να τρέχει πέρα δώθε στην κορυφή της πυραμίδας», δήλωσε ο Mosher. «Ένα άτομο νόμιζε ότι ήταν ένα λιοντάρι του βουνού».

@marshallmosher How does it feel to go viral? #pyramid #dog #dogsofttiktok #viralvideo ♬ original sound – Marshall Mosher


Οι αλεξιπτωτιστές πήραν γρήγορα τα κινητά τους κι έκαναν ζουμ στην κορυφή του Khafre, της δεύτερης ψηλότερης πυραμίδας – η οποία είναι απαγορευμένη για τους ανθρώπους – μόνο για να βρουν έναν σκύλο που φαινομενικά κυνηγούσε μερικά πουλιά στην κορυφή της κατασκευής ύψους 136 μέτρων.

Ο Mosher θυμάται ότι αισθάνθηκε λίγο ανήσυχος. «Ίσως να είναι κολλημένος εκεί πάνω», σκέφτηκε. Αλλά οι ανησυχίες του σύντομα ξεθώριασαν. «Αν ανέβηκε πάνω, μπορεί να κατέβει και κάτω, εκτός αν βρήκε κάποια μυστική πύλη που τον βοήθησε να τηλεμεταφερθεί στην κορυφή των πυραμίδων», αστειεύτηκε.

Την επόμενη μέρα, περίεργοι να δουν αν ο σκύλος ήταν ακόμα εκεί, πέταξαν ξανά πάνω από την πυραμίδα, χωρίς επιτυχία. Ωστόσο, ένας συνάδελφος περιηγητής τράβηξε ένα βίντεο με αυτό που φαινόταν να είναι ο ίδιος σκύλος να κατεβαίνει με ασφάλεια από την πυραμίδα.

Έγινε viral

Δεν είναι σαφές αν επρόκειτο για το ίδιο ζώο, καθώς εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά περιφέρονται στο συγκρότημα των Πυραμίδων, ορισμένα από τα οποία συχνά βλέπουν κοντά στη βάση, εξήγησε ο Mosher. Ο αλεξιπτωτιστής λέει ότι αναζητά ενεργά καταφύγια ζώων στο Κάιρο για να βοηθήσει αυτά τα αδέσποτα να βρουν ασφαλέστερα, λιγότερο περιπετειώδη σπίτια.

Τα βίντεο του σκύλου έγιναν γρήγορα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την πρώτη ανάρτηση του Mosher να έχει εκατομμύρια προβολές στο Instagram μέσα σε μια νύχτα.