Skip to main content

Ισραήλ: Ζήτησε από τις ΗΠΑ ακόμη μια συστοιχία THAAD

Την Κυριακή, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την αποστολή ενός προηγμένου αντιβαλλιστικού συστήματος THAAD στο Ισραήλ, μαζί με Αμερικανούς στρατιώτες για να τη λειτουργήσουν

Μια δεύτερη συστοιχία THAAD φέρεται να ζήτησε το Ισραήλ από τις ΗΠΑ, για την προστασία της χώρας σε περίπτωση αντίδρασης του Ιράν σε μια αναμενόμενη ισραηλινή επίθεση.

Την πληροφορία αυτή μετέδωσε το Κανάλι 12.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την αποστολή ενός προηγμένου αντιβαλλιστικού συστήματος THAAD στο Ισραήλ, μαζί με Αμερικανούς στρατιώτες για να τη λειτουργήσουν.

Τι είναι το THAAD

Το THAAD θεωρείται συμπληρωματικό σύστημα του συστήματος Patriot, αλλά μπορεί να υπερασπιστεί μια ευρύτερη περιοχή, ικανό να πλήξει στόχους σε αποστάσεις 150-200 χιλιομέτρων.

Κάθε συστοιχία αποτελείται από έξι εκτοξευτές που τοποθετούνται σε φορτηγά, 48 αναχαιτιστές, ραδιοεξοπλισμό και ραντάρ και απαιτεί 95 στρατιώτες για τη λειτουργία της.

Το Ιράν προετοιμάζεται για ισραηλινά αντίποινα μετά την επίθεση της 1ης Οκτωβρίου, η οποία, όπως είπε, έγινε σε απάντηση στα ισραηλινά πλήγματα στο Λίβανο τον περασμένο μήνα που σκότωσαν την ανώτατη ηγεσία της τρομοκρατικής ομάδας Χεζμπολάχ, ενός ιρανικού πληρεξουσίου, και σε μια έκρηξη του Ιουλίου στην Τεχεράνη που σκότωσε τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

THAAD: Τι είναι το «hit-to-kill» αντιπυραυλικό σύστημα που στέλνουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ

Με πληροφορίες από Times of Israel